20-01-2012 / Martijn Baten

Op basis van een steekproef lijken Nederlandse Facebook gebruikers niet tevreden te zijn met de nieuwe uitwerking van hun Facebook profiel (Facebook Timeline). Het Nederlandse seoconsulting.nl onderzocht hoe 667 Nederlandse Facebook gebruikers de Facebook Timeline ervaren.

Het onderzoek laat zien dat Facebook Timeline door 78% van de ondervraagden als geen verbetering wordt gezien. 8% van de ondervraagden zijn tevreden met het nieuwe Timeline. 9% geeft aan niet bekend te zijn met Timeline en 5% weet niet hoe zij de nieuwe Timeline kunnen activeren.

Ook bij de Nederlandse Social Media Academie signaleren we dat niet iedereen de Facebook Timeline waardeert. De ontevredenheid blijkt uit veel reacties en mensen vragen de NSMA om actie. Helaas kunnen wij deze onvrede niet oplossen. Als NSMA zien we ook nieuwe kansen met de Facebook Timeline, die we in onze artikelen op de site regelmatig zullen behandelen. Recentelijk hebben we al een aantal van deze geplaatst:


Meer over het nieuwe Facebook Timeline?

Voor iedereen die op Facebook wil en precies wil weten hoeDe Nederlandse Social Media Academie heeft het ebook Snelcursus Facebook profiel maken aangepast naar de nieuwe mogelijkheden met de Facebook Timeline. In het ebook leer je over de werking van Timeline, hoe je een Timeline inricht en hoe je content kunt plaatsen op je Timeline. Ook worden onderdelen als privacyinstellingen behandeld. Je kunt het ebook aanschaffen via onze webshop.

Infographic

In onderstaande infographic kun je alle statistieken uit het onderzoek van seoconsulting.nl overzichtelijk bekijken.

Facebook Timeline nog niet gewaardeerd door Facebook gebruikers