23-12-2011 / Martijn Baten

Vorige week kon je hier al lezen over de Facebook Timeline. In het artikel ‘Facebook Timeline nu voor iedereen beschikbaar‘ kon je lezen over hoe je Timeline activeert en werden enkele tips gegeven. In dit artikel helpen we je verder op weg met nog een aantal handige tips voor het gebruik van Facebook Timeline.

Recente activiteiten bekijken in het Activiteitlogboek

Het ‘activiteitlogboek’ is de plek op Facebook Timeline waar al je activiteiten worden bijgehouden. Je bent als gebruiker de enige die het logboek kan inzien wat betekent dat als je een ‘verslag’ op de Timeline verbergt dit de plek is waar je deze kunt terugvinden. Verberg je bijvoorbeeld een ‘verslag’ op je Timeline, dan is dit de plek waar je deze weer kunt terugvinden.

Kies voor 'Activiteitlogboek'Je kunt het ‘activiteitlogboek’ openen door in de tijdlijn te klikken op de knop ‘Activiteiten bekijken’ onder je omslag. De verslagen in je activiteitlogboek zijn gerangschikt op de datum waarop de activiteiten in Facebook zijn geweest. Je kunt de berichten chronologisch terugvinden.

Het Facebook Timeline Activiteitlogboek

Wanneer je een activiteit ziet die je wilt verbergen of verwijderen op de Timeline doe je dit door op het ‘bolletje’ aan de rechterkant van de activiteit te klikken. Wanneer je een activiteit eerder hebt verborgen, dan kun je via het bolletje ook deze weer zichtbaar maken. Wil je de privacyinstellingen aanpassen, dan kun je op het icoon ernaast klikken. Je kunt hier aangeven of je de update ‘Openbaar’, voor ‘Vrienden’ of enkel jezelf wilt maken.

Meer over het gebruik van het activiteitlogboek kun je vinden in het Facebook Helpcentrum.

De zijbalk verbergen

Als sinds een aantal maanden hebben Facebook gebruikers een zijbalk met hierin de Tickeren de mogelijkheid om te chatten. Veel gebruikers blijken zich te echter te storen aan de Ticker vanwege de continue stroom aan berichten. Facebook heeft het daarom vanaf nu mogelijk gemaakt om de zijbalk te verbergen.

Zijbalk met Ticker en Chat verbergen op Facebook

Kies onderaan de zijbalk voor ‘Zijbalk verbergen’. De balk verdwijnt dan direct en verandert in een korte balk onderaan de pagina. Door hierop te klikken haal je de zijbalk weer terug.

Een Timeline update uitlichten

Het uitlichten van een statusupdate op de Facebook TimelineDe Facebook Timeline biedt een aantal mooie kansen om jezelf beter neer te zetten op Facebook. Een van de manieren is om bepaalde statusupdates op je Timeline uit te lichten. Hierdoor komen deze updates paginabreed op je Timeline te staan waardoor deze beter kunnen opvallen.

Om de statusupdate uit te lichten klik je bij deze update op de ster, ook wel functie genoemd. Automatisch plaats Facebook deze statusupdate paginabreed op je Timeline. Wil je de statusupdate weer terughalen naar de oude positie? Klik dan weer terug op de ster.

Een uitgelichte statusupdate op je Facebook Timeline

Facebook Timeline nu ook zichtbaar op je mobiele apparaten

Facebook heeft haar mobiele apps geupdate dus gebruikers van een iPhone, Android en Windows Mobile telefoon kunnen met de update ook de Timeline via de app bekijken. Ook is het mogelijk om via de mobiele website van Facebook de Timeline te zien (m.facebook.com). Je kunt de applicatie updaten door naar de ‘App Store’ op je telefoon te gaan of facebook.com/mobile te bezoeken.

eBook Cursus Facebook profiel maken

Voor iedereen die op Facebook wil en precies wil weten hoeDe Nederlandse Social Media Academie heeft het ebook Snelcursus Facebook profiel maken al aangepast naar de nieuwe mogelijkheden met de Facebook Timeline. In het ebook leer je over de werking van Timeline, hoe je een Timeline inricht en hoe je content kunt plaatsen op je Timeline. Ook worden onderdelen als privacyinstellingen behandeld. Je kunt het ebook aanschaffen via onze webshop.