26-10-2012 / Martijn Baten

Stel vragen aan je fans op Facebook

Facebook Vragen is niet meer beschikbaar voor persoonlijke profielen. Enkel bedrijfspagina’s en groepen kunnen sinds kort gebruik maken van de mogelijkheid om een poll voor te leggen aan fans of leden. Facebook laat weten dat polls die in het verleden zijn geplaatst wel toegangkelijk blijven om te bekijken.

Facebook Vragen niet meer beschikbaar voor persoonlijke profielen

Facebook Vragen konden door gebruikers worden aangemaakt vanuit het Nieuwsoverzicht. De mogelijkheid om een poll te starten is sinds deze week op deze plek weggehaald. Sinds de lancering is Facebook Vragen niet verder doorontwikkeld, buiten de mogelijkheid om Vragen via de mobiele applicatie te gebruiken. Of er plannen zijn voor de toekomst is onbekend.

Zoals aangegeven blijft Facebook Vragen beschikbaar voor beheerders van bedrijfspagina’s. Facebook Vragen is een interessante manier voor het verkrijgen van inzichten van klanten. In het artikel ‘Leer van je fans en anderen met Facebook Vragen‘ wordt uitgelegd hoe je gebruik kunt maken van Facebook Vragen op je bedrijfspagina. Facebook heeft ook Vragen beschikbaar gehouden voor groepen en evenementen.┬áHiermee wil Facebook gebruikers (en de organisatoren van evenementen of beheerders van groepen) helpen met het nemen van beslissingen met elkaar.