14-06-2013 / Martijn Baten

Facebook zoeken

De zoekfunctie van Facebook slaat alle zoekopdrachten die een gebruiker op het online sociale netwerk uitvoert op. Deze zoekgeschiedenis is alleen zichtbaar voor de gebruiker zelf, maar het kan een onprettig gevoel geven dat alle informatie wordt opgeslagen. In dit artikel wordt uitgelegd waar je als Facebook gebruiker de eigen zoekgeschiedenis kunt vinden en hoe je deze kunt verwijderen.

Stap 1 – Ga naar het ‘Activiteitenlogboek’

De zoekgeschiedenis van Facebook is toegankelijk via het eigen Facebook profiel (niet via een bedrijfspagina). Op het profiel vind je rechtsbovenaan (in de omslagfoto) de optie ‘Activiteitenlogboek’. Klik op ‘Activiteitenlogboek’ om verder te gaan.

Ga naar Facebook activiteitenlogboek

Stap 2 – Kies in het menu voor ‘Zoeken’

In het ‘Activiteitenlogboek’ wordt een verzameling van al je activiteiten op Facebook getoond. Klik in het menu aan de linkerkant van de pagina op ‘Meer’ onder de opties ‘Foto’s’, ‘Vind-ik-leuks’ en ‘Reacties’. Selecteer vervolgens de optie ‘Zoeken’ die onderaan het menu wordt getoond.

Kies voor meer in het Facebook activiteitenlogboek

Stap 3 – Bekijk de Facebook zoekgeschiedenis

Op de pagina die verschijnt vind je een chronologisch overzicht met alle zoekopdrachten die je hebt uitgevoerd. De zoekopdrachten zijn alleen zichtbaar voor jezelf en zijn verborgen op de tijdlijn van je profiel.

Zoekgeschiedenis Facebook

Stap 4 – De Facebook zoekgeschiedenis verwijderen

Het verwijderen van je eigen zoekgeschiedenis is eenvoudig. Bovenaan de pagina met zoekopdrachten vind je de optie ‘Zoekgeschiendenis wissen’. Door hierop te klikken wordt om een bevestiging gevraagd om de zoekopdrachten te verwijderen. Kies nogmaals voor ‘Zoekgeschiedenis wissen’ om dit daadwerkelijk te doen. Hierna zijn alle zoekopdrachten verwijderd en niet meer zichtbaar of te raadplegen.

Facebook zoekgeschiedenis wissen

Slimmer op Facebook zoeken met ‘Graph Search’

De zoekfunctie van Facebook wordt in toenemende mate belangrijker voor gebruikers. Eerder dit jaar kondigde Facebook ‘Graph Search’ aan waarmee het mogelijk is om het online sociale netwerk slimmer te doorzoeken. In onderstaande artikelen kun je meer lezen over deze ontwikkeling:

 

Meer leren over Facebook en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.