28-10-2011 / Martijn Baten

Met behulp van Facebook lijsten kun je heel gericht statusupdates plaatsen vanuit je persoonlijke profiel. Daarnaast kun je lijsten gebruiken als moeglijkheid om bedrijfspagina’s in de gaten te houden. Alles over het maken van een Facebook lijst kon je eerder lezen in het artikel ‘Hou overzicht met lijsten van vrienden en bedrijfspagina’s op Facebook‘. In dit artikel gaan we in op hoe je de mogelijkheden van Facebook lijsten goed kunt benutten.

Gerichte statusupdates plaatsen

Door gebruik te maken van Facebook lijsten kun je zeer gericht updates plaatsen die alleen zichtbaar zijn voor mensen die jij in een bepaalde lijst hebt geplaatst.

Om een statusupdate te plaatsen die enkel zichtbaar is voor een bepaalde lijst, ga je naar de plek waar je normaal ook je statusupdates typt. In dat venster klik je na het opstellen van je statusupdate op ‘Openbaar’. In het menu wat verschijnt kun je bepalen wie je statusupdates mogen zien. Onderaan het menu zie je jouw Facebook lijsten. Staat je lijst er niet bij, klik dan op ‘Alle lijsten weergeven’. Er verschijnt dan een overzicht van al je lijsten die kunt kiezen door erop te klikken.  Om de statusupdate uiteindelijk te plaatsen klik je op ‘Plaatsen’.

Kies voor 'Alle lijsten weergeven...'

Bedrijfspagina’s van concurrenten volgen

Aan je Facebook lijst kun je naast vrienden ook bedrijfspagina’s toevoegen. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld dagelijks van een aantal bedrijfspagina’s wilt zien welke statusupdates zij hebben geplaatst. Maak daarom bijvoorbeeld een lijst met de bedrijfspagina’s van je concurrenten op Facebook. Zo kun je op een snelle en effectieve manier bedrijfspagina’s monitoren op Facebook.

Tip! Een Facebook lijst toevoegen als ‘Favoriet’

Het is mogelijk om een Facebook lijst als Favoriet te maken. Hierdoor komt je lijst bovenaan het menu van de Facebook startpagina te staan waardoor je snel toegang tot de lijst kunt hebben.

Om de lijst tot Favoriet te maken klik je naast de naam van de lijst op het bewerkingsicoon. Selecteer vervolgens de optie ‘Toevoegen aan favorieten’. Je Facebook komt dan automatisch onder favorieten te staan.

Een Facebook lijst toevoegen als favoriet