28-04-2014 / Ayman van Bregt

Foto's uploaden via de mobiele LinkedIn appDe mobiele LinkedIn app heeft een nieuwe functionaliteit gekregen waarmee gebruikers een foto kunnen uploaden. Met het toevoegen van deze nieuwe functie wil LinkedIn het voor gebruikers mogelijk maken om ook onderweg visuele content te delen op het online zakelijke sociale netwerk.

In dit artikel staan de mogelijkheden van de foto-functionaliteit op een rij.

Foto’s uploaden via de mobiele LinkedIn app

Onder het motto ‘een beeld zegt meer dan 1000 woorden’ maakt LinkedIn het mogelijk om met fotos’ en afbeeldingen te communiceren op LinkedIn. LinkedIn adviseert gebruikers, gezien de karakter van het netwerk, om zakelijk gerelateerde afbeeldingen en foto’s te plaatsen. De nieuwe functie maakt het daarmee bijvoorbeeld mogelijk om werk te tonen of afbeeldingen te delen die bijdragen aan de zichtbaarheid van het merk en helpen om een zakelijk netwerk uit te breiden.

LinkedIn geeft de volgende suggesties voor het uploaden van foto’s en afbeeldingen:

 • Zakelijke netwerken
  Upload foto’s van netwerkbijeenkomsten, conferenties en evenementen waardoor je kunt laten zien dat je in jezelf investeert als professional en welke kennis je zelf kunt delen met je netwerk.
 • Professioneel uitzicht
  Door foto’s te maken van het uitzicht vanaf je werkplek of de dingen die je zakelijk onderneemt, kun je jouw netwerk inzicht geven in een ‘dag uit het werkende leven’ van jezelf als professional.
 • Professioneel inzicht
  Probeer je talenten zichtbaar te maken door vast te leggen waar je aan werkt of creëert. Laat hiermee de resultaten van je werk voor zichzelf spreken en inspireer mensen vanuit de inhoud.
 • Professionele selfies
  De profielfoto op LinkedIn is een belangrijk onderdeel van het LinkedIn profiel. Voor de afwisseling kan het passend en leuk zijn om een zakelijke selfie te plaatsen, bijvoorbeeld op de werkplek met een nieuw project op de achtergrond of als je een workshop geeft voor een groep deelnemers.

De foto-functionaliteit is beschikbaar in de mobiele LinkedIn app voor voor Apple iOs (iPhone) en Google Android (Play Store).