01-02-2017 / Ayman van Bregt

Medewerkers van Twitter hebben een Twitter bot gelanceerd. De medewerkers zijn actief via het Twitter-account @blackbirds. De Twitter bot faciliteert geautomatiseerde gesprekken met Twitter gebruikers. In dit artikel worden de mogelijkheden van de bot uiteengezet.

Geautomatiseerde gesprekken via Twitter bot

De bot is gelanceerd met als thema ‘Black History Month‘. De medewerkers achter het Twitter-account richten zich hiermee voornamelijk op het thema diversiteit. Twitter gebruikers kunnen een gesprek initiëren door een privébericht te sturen naar @blackbirds.
De bot geeft gebruikers vervolgens verschillende inzichten zoals een feit over de geschiedenis (#BlackHistory), een bijeenkomst die interessant kan zijn in bijvoorbeeld New York, San Francisco of Atlanta (#ForTheCause), tips over het zorgen voor jezelf (#SelfCare) en memorabele momenten en content van vooraanstaande personen (#ForTheCulture).
Mogelijk zal de functionaliteit in de toekomst ook beschikbaar worden voor bedrijven om in te zetten gericht op klantenservice of commerciële doeleinden. Facebook heeft een vergelijkbare visie voor 2017 gedeeld.

Met de onderstaande tweet werd de Twitter bot geïntroduceerd: