18-06-2019 / Ayman van Bregt

Dagelijks zijn LinkedIn gebruikers en organisaties met elkaar in gesprek over nieuwe zakelijke ontwikkelingen en carrièreperspectieven. Om deze gesprekken tussen professionals optimaal te faciliteren introduceert LinkedIn een aantal nieuwe functies. In dit artikel worden de nieuwe functies toegelicht die gesprekken stimuleren op LinkedIn.

Gesprekken stimuleren met nieuwe LinkedIn functies

De nieuwe LinkedIn functies helpen gebruikers en organisaties om beter op te vallen en de interactie te vergroten. De functies worden hieronder verder toegelicht.

Taggen van LinkedIn gebruikers in foto’s
Bij het zien van afbeeldingen op LinkedIn is het per direct mogelijk om andere gebruikers in de afbeelding te taggen. Uiteraard is het ook mogelijk om direct bij het uploaden van een foto de betrokken personen in de afbeelding te taggen. De werking van de functie is in de onderstaande afbeelding weergegeven:

photo tagging

De betrokkenheid vergroten met LinkedIn Reactions
Bij berichten op LinkedIn kan het zijn dat de betrokkenheid die een gebruiker wil tonen verder gaat dan de ‘Like’. LinkedIn Reactions biedt uitkomst om op een alternatieve manier laagdrempelig te reageren en de betrokkenheid te laten zien. De betekenis van de verschillende LinkedIn Reactions staan in het artikel ‘LinkedIn Reactions helpt gebruikers om snel te reageren‘ op een rij.

Deel momenten met een video-bericht
Al geruime tijd is het mogelijk om video’s op LinkedIn te publiceren. LinkedIn heeft de videofunctie ook toegevoegd aan de chatfunctie waardoor het mogelijk is om videomomenten één op één te delen in een privégesprek op LinkedIn. De onderstaande afbeelding laat de werking zien:

doc upload

Publicatie- en berichten-knoppen zijn verplaatst.
In de mobiele LinkedIn app zijn de publicatie- en bericht knoppen verplaatst. De publicatie knop is onderaan het scherm terug te vinden en de bericht knop is rechtsbovenaan weergegeven.

Groepen en hashtags volgen
Groepen en hashtags kunnen eenvoudig worden gevolgd via desktop en mobiel. Voor desktop gebruikers is de ‘feed’ van LinkedIn groepen en hashtags aan de rechterzijde van het scherm. Mobiele gebruikers klikken op de eigen profielfoto en kunnen vervolgens het overzicht met groepen en hashtags terugvinden.

Meer leren over LinkedIn en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.


De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan uiteraard vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.