24-02-2016 / Ayman van Bregt

Gif afbeeldingen op Twitter zoekenTwitter introduceerde vorig jaar al een autoplay-functie voor GIF-afbeeldingen en maakt het vanaf nu mogelijk om naar GIF’s te zoeken op Twitter en aan tweets toe te voegen. In dit artikel staan de mogelijkheden om GIF-afbeeldingen op Twitter te zoeken op een rij.

GIF-afbeeldingen op Twitter zoeken

Afgelopen jaar deelden Twitter gebruikers meer dan 100 miljoen GIF-afbeeldingen om gevoelens tot uitdrukking te brengen en te delen. De GIF-afbeeldingen die gedeeld worden in tweets en privé-berichten (DM’s) zijn vanaf nu doorzoekbaar voor gebruikers.  GIF-afbeeldingen op Twitter zoeken is eenvoudig doordat er een archief doorzoekbaar is bij het schrijven van een tweet of een DM.

Bij het opstellen van een tweet of privé-berichten (DM) kan door op de GIF-knop te klikken gezocht worden naar GIF-afbeeldingen. Op basis van trefwoorden worden diverse GIF-afbeeldingen als suggestie getoond.
Twitter werkt samen met GIPHY and Riffsy, zij leveren de GIF-afbeeldingen. In de onderstaande Twitter-video wordt uitgelegd hoe GIF-afbeeldingen op Twitter zoeken werkt..

De komende weken komt de zoekfunctie naar GIF-afbeeldingen beschikbaar voor gebruikers van Twitter.com en mobiele apps. In het Twitter Helpcentrum is meer uitleg over de functie te vinden.