17-06-2015 / Ayman van Bregt

Twitter verbetert het afspelen van video's met autoplayTwitter maakt het vanaf nu mogelijk om video’s automatisch af te spelen op Twitter (autoplay). Hiermee wordt het voor gebruikers gemakkelijker om video’s te bekijken en verhoogt het de kans dat video’s worden bekeken. In dit artikel wordt de werking van autoplay op Twitter toegelicht.

Autoplay op Twitter verbetert het afspelen van video’s

De autoplay-functie op Twitter is geïntroduceerd omdat het tot nu toe enkele klikken ‘kostte’ om een video op Twitter af te spelen. De extra moeite die het vergde betekende dat het gebruikers er van kon weerhouden om interessante informatie te bekijken. Twitter heeft de afgelopen jaren al diverse wijzigingen doorgevoerd aan de video-functies op Twitter. Twitter gebruikers zien nu video’s die rechtstreeks naar Twitter zijn geupload, Vine-video’s en GIF-afbeeldingen (zie het voorbeeld bovenaan dit artikel) direct met de autoplay zonder dat er nog ergens geklikt hoeft te worden.

Door de een video aan te klikken zal het geluid ook afgespeeld worden en wordt de video in een volledige weergave (fullscreen) getoond. Facebook heeft dezelfde functie voor video’s. De autoplay op Twitter biedt gebruikers alle controle qua instellingen dus het is ook mogelijk om de autoplay-functie uit te zetten of de autoplay alleen te gebruiken als een smartphone verbonden is met een wifi-netwerk. Alle instellingen zijn overzichtelijk weergegeven op deze Twitter-helppagina.

De autoplay op Twitter is per direct beschikbaar via Twitter.com en de iOS-gebruikers van de mobiele Twitter-app. Binnenkort zal de Android-app ook bijgewerkt zijn.