13-12-2012 / Stefan Mooren

Beheerders van LinkedIn bedrijfspagina’s hebben voortaan de mogelijkheid om groepen op de bedrijfspagina te tonen. Via LinkedIn bedrijfspagina’s kunnen medewerkers, klanten of andere betrokkenen worden betrokken bij een bedrijf (bijvoorbeeld door relevante content te plaatsen). LinkedIn groepen zijn op hun beurt erg geschikt voor het delen van kennis, inzichten, meningen, ervaringen en perspectieven. Vanaf nu is het mogelijk om beide vormen op één plek aan te bieden. Dit zorgt ervoor dat mensen die in aanraking komen met een bedrijfspagina direct kunnen zien of er ook relevante groepen zijn omtrent het bedrijf.

Nieuwe kansen

Alhoewel het in eerste instantie misschien een kleine aanpassing lijkt, biedt de mogelijkheid om LinkedIn groepen te koppelen aan bedrijfspagina’s veel nieuwe kansen. Denk hierbij aan speciale groepen voor klantvragen, verschillende productcategorieën of het betrekken van klanten bij innovatie en productontwikkeling. Voorheen waren dergelijke groepen ook mogelijk, maar omdat ze nu aangeboden kunnen worden op bedrijfspagina’s is het makkelijker om deze onder de aandacht te brengen. Het toevoegen van groepen aan een bedrijfspagina is vrij eenvoudig. Zorg dat je bent ingelogd bij LinkedIn en volg de vier stappen die hieronder zijn beschreven:

Stap 1 – Instellingen

Kies rechts bovenaan op de homepagina van de bedrijfspagina voor ‘Edit’ om de instellingen te openen.

Stap 2 – Scroll naar beneden

Scroll op de instellingen-pagina van de bedrijfspagina naar beneden tot het venster ‘Featured Groups’ verschijnt.

Stap 3 – Voer de naam van de groep in

Voer via het tekstvak de naam van de LinkedIn groep in tot deze onderaan verschijnt als suggestie. Klik op de suggestie om de groep te selecteren. Let op: Het is alleen mogelijk om groepen te kiezen die je beheert of waar je lid van bent.

Stap 4 – Bevestig de wijzigingen

Kies rechts bovenaan de instellingen-pagina ‘Publish’ om de wijzigingen te bevestigen. Vanaf dit moment zijn de gekozen LinkedIn groepen zichtbaar op de bedrijfspagina.