03-08-2011 / Ayman van Bregt

Maximale impact van Tweets op Twitter
In het artikel (Meer impact realiseren op Twitter met jouw Tweets) werden een aantal tips gegeven over hoe je meer effect kunt realiseren met de teksten in je Tweets zodat mensen sneller op door jou gedeelde links klikken. Dit artikel gaat over een aantal tools (Timely, Tweriod en WhentoTweet) waarmee je inzicht kunt krijgen over wat de beste momenten van de dag zijn om berichten te plaatsen op Twitter.

Timely
Timely geeft inzicht in over goede tijdstippen om berichten te plaatsen op Twitter en biedt daarnaast ook de mogelijkheid om Tweets te publiceren. Als je dit doet bepaalt Timely het meest ideale tijdstip op basis van een analyse van de laatste 199 Tweets van jouw Twitter-account. Timely is gratis in gebruik maar biedt ook een betaald pro-account met meer functionaliteiten.

Tweriod
Tweriod is een analysetool die kijkt naar jouw Tweets maar ook naar je volgers en wanneer zij Tweeten. Op basis daarvan krijg je kosteloos een advies over wat goede tijden zijn om berichten te plaatsen op Twitter. Voor mensen die een meer intensievere analyse willen met meer gegevens is er ook een ‘premium analyse‘ tegen betaling.

When to Tweet
When to Tweet analyseert kosteloos van jouw eerste 500 volgers de laaste 200 Tweets. Waar Timely en Tweriod meerdere tijdstippen adviseren geeft When to Tweet één tijdstip als advies. Er is ook een pro-versie waarbij je meer van jouw volgers en hun Tweets kunt laten analyseren