28-06-2012 / Stefan Mooren

Zodra je een LinkedIn profiel aanmaakt, wordt je gevraagd om een e-mailadres op te geven. Dit is het primaire e-mailadres waarop je alle e-mailberichten vanĀ LinkedInĀ ontvangt. Het is mogelijk om dit primaire e-mailadres te veranderen. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als je inmiddels een ander e-mailadres gebruikt en e-mailberichten van LinkedIn graag hierop wilt ontvangen. Hieronder wordt in enkele stappen uitgelegd hoe je het primaire e-mailadres van jouw LinkedIn profiel kunt veranderen:

Stap 1 – Ga naar ‘Instellingen’

Voor dat je begint is het nodig om ingelogd te zijn bij LinkedIn. Vervolgens klik je rechts bovenaan op je naam tot er een keuzemenu verschijnt. Kies hier voor ‘Settings’ om naar de instellingen van je profiel te gaan.

Stap 2 – Verander het primaire e-mailadres

Links bovenaan de pagina vind je jouw primaire e-mailadres (‘Primary Email’). Dit is het e-mailadres dat je hebt opgegeven toen je jouw LinkedIn aanmaakte. Om dit primaire e-mailadres te veranderen, klik je op ‘Change/Add’. Er verschijnt een nieuw venster.

Stap 3 – Voeg een e-mailadres toe

Om je primaire e-mailadres te veranderen, moet je eerst jouw nieuwe e-mailadres toevoegen. Dit doe je door in het invoerveld het nieuwe e-mailadres in te vullen en vervolgens te klikken op ‘Add email address’. Je krijgt nu een melding dat er een e-mailbericht naar je huidige primaire e-mailadres is gestuurd. Ga naar de inbox van dit e-mailadres en klik op de link ter bevestiging. Keer vervolgens terug naar dit venster door Stap 1 en Stap 2 te herhalen.

Stap 4 – Selecteer het nieuwe primaire e-mailadres

Het zojuist bevestigde e-mailadres vind je terug in de lijst onderaan het venster. Om het nieuwe e-mailadres te veranderen in het primaire e-mailadres voor jouw LinkedIn profiel, klik je op de tekst ‘Make primary’.

Stap 5 – Bevestig de verandering

Om de verandering van het primaire e-mailadres van jouw LinkedIn profiel te bevestigen, klik je op de knop ‘Close’. Vanaf dit moment ontvang je e-mailberichten van LinkedIn voortaan op het e-mailadres dat je zojuist hebt ingesteld.


Tip: Beter gevonden worden op LinkedIn

Door meerdere e-mailadressen aan je LinkedIn profiel te koppelen, ben je beter vindbaar voor anderen zoals zakenpartners of oud-collega’s. Meer hierover kun je lezen in het artikel: Beter gevonden worden op LinkedIn dankzij e-mail.