10-05-2012 / Stefan Mooren

LinkedIn Today is een functie van LinkedIn waar nieuws wordt gebundeld dat binnen jouw netwerk populair is. Dit houdt in dat niet iedereen hetzelfde nieuws op deze pagina ziet. De invulling van LinkedIn Today komt enerzijds tot stand door de informatie die je op je profiel hebt ingevuld. Anderzijds wordt nieuws getoond dat door jouw eerste-, tweede- of derdegraads-connecties is gedeeld en/of beoordeeld. In het artikel Start je werkdag met LinkedIn Today besteedde de Nederlandse Social Media Academie (NSMA) al eerder aandacht aan de mogelijkheden van LinkedIn Today.

Nieuw Design

LinkedIn heeft het design van de functie LinkedIn Today aangepast. Wat meteen opvalt is dat de pagina waarop het nieuws wordt getoond een stuk overzichtelijker is dan voorheen. Verder zijn de afbeeldingen groter wat LinkedIn Today laat lijken op een nieuwssite.

Nieuwsartikelen delen opslaan

Ieder nieuwsartikel kan worden gedeeld door onderaan het artikel op ‘Share’ te klikken. Het bewaren van artikelen is sterk verbeterd. Er verschijnt dan een venster waarmee je het artikel kunt delen met je LinkedIn connecties als een statusupdate. Je kunt er ook voor kiezen om het artikel te delen in groepen waarvan je lid bent door het vakje ‘Post to group(s)’ aan te vinken en de bewuste groep te selecteren. Het is ook mogelijk om het artikel te delen met specifieke connecties. Dit doe je door het vakje ‘Send to individuals’ aan te vinken en de gewenste connecties te kiezen.

Je kunt artikelen opslaan (bijvoorbeeld om ze op een ander moment te lezen) door onder het artikel op ‘Save’ te klikken. De opgeslagen artikelen zijn vervolgens terug te vinden in de kolom aan de rechterzijde van de pagina via het tabblad ‘Your Saved Articles’. Waneer je hierop klikt, verschijnen de opgeslagen artikelen op de pagina.

Nieuws samenstellen

Het is mogelijk om LinkedIn Today dusdanig in te stellen dat er nieuws wordt verzameld op basis van je interesses en/of professie. Dit doe je door in de rechterkolom op de pagina te klikken op het tabblad ‘Customize Your News’. Er verschijnt een pagina waar op basis van de informatie die je op je profiel hebt ingevuld, onderwerpen worden getoond. Zie je een onderwerp wat je aanspreekt, klik dan op ‘Follow’ om voortaan nieuws dat binnen dit onderwerp valt te ontvangen via LinkedIn Today.

E-mail notificaties instellen

Op dezelfde pagina (‘Customize Your News’) kunnen e-mail notificaties worden ingesteld voor LinkedIn Today. Dit doe je door onderaan de pagina bij ‘LinkedIn Today Email Settings’ te klikken op ‘Expand’. Er verschijnt een selectievenster waar je instelt hoe vaak je een e-mail wilt ontvangen met de meest populaire nieuwsberichten op basis van jouw voorkeuren. Je kunt kiezen uit de volgende mogelijkheden:

  • Daily Digest Email: Dagelijks.
  • Weekly Digest Email: Wekelijks
  • No Email: Nooit