15-02-2019 / Martijn Baten

Facebook heeft de stap gezet om de inbox voor direct messages van Facebook en Instagram samen te voegen. Dit biedt de mogelijkheid voor de beheerders van een Facebook bedrijfspagina en een zakelijk Instagram account om te reageren op direct messages vanuit beide platformen, vanuit hun Facebook inbox.

Inbox voegt direct messages van Facebook en Instagram samen

De update werd al eerder aangekondigd, maar nu heeft Facebook het samenvoegen van de beide inboxen officieel bevestigd. Door de samenvoeging wordt het voor bedrijven die actief zijn op zowel Facebook als Instagram eenvoudiger, omdat zij hun directe communicatie vanaf nu op één plek kunnen beheren.

https://www.facebook.com/marketing/videos/395731781190787/

 

Steeds meer bedrijven zijn door toenemende populariteit van Instagram geïnteresseerd in dit platform. Deze nieuwe functionaliteit zou het omslagpunt kunnen zijn voor bedrijven. De nieuwe inbox voor direct messages van Facebook en Instagram zal de komende weken in verschillende landen worden toegevoegd, waaronder de VS en Brazilië. Het is voorlopig nog onbekend wanneer deze functie ook in Nederland beschikbaar wordt.

Bedrijven die hun Instagram account willen koppelen aan een Facebook bedrijfspagina vinden hiervoor een uitleg op deze pagina.

Facebook, Instagram en WhatsApp in één platform?

Onlangs verscheen het bericht in The New York Times waarin duidelijk werd dat Facebook de berichtenfuncties van Messenger, Instagram en WhatsApp wil integreren tot één platform. Facebook CEO Mark Zuckerberg maakte duidelijk dat een dergelijke integratie van deze drie platformen voorlopig nog geen realiteit is.

Het samenvoegen van de berichtfuncties zou de communicatie binnen de apps van Facebook vereenvoudigen, waardoor een breder scala aan gebruikers zou worden bereikt. De diensten zullen dan blijven functioneren als zelfstandige applicaties, maar de onderliggende infrastructuur zal worden verenigd in hetzelfde platform.

Meer leren over Facebook en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

Wekelijks op maandag onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op het NSMA Social Media Weekoverzicht hieronder.