26-07-2011 / Martijn Baten

Facebook Places is een locatiegebaseerde dienst van Facebook. Met Facebook Places kun je aan je Facebook vrienden laten weten dat je ergens op een locatie bent.
Zo kun je laten zien op welke locaties je graag komt en vrienden zien makkelijk of je bij hen in de buurt bent.
Eerder gingen we in op het toevoegen van je bedrijf aan Facebook Places. In dit artikel gaan we in op het inchecken bij een locatie via Facebook Places met de mobiele applicatie van Facebook

De mobiele applicatie

Inchecken op locatie met Facebook Places doe je met behulp van de mobiele applicatie van Facebook. Er zijn mobiele applicaties voor Android, iPhone, Blackberry, Windows Phone, Nokia en vele anderen. Om de mobiele applicatie voor jouw mobiele telefoon te downloaden, surf je naar: facebook.com/mobile.

In onderstaand stappenplan gebruiken we de iPhone applicatie. Voor de andere ondersteunde toestellen werken de applicaties vrijwel hetzelfde.

Stap 1 – Ga naar het hoofdmenu

Start de mobiele applicatie op, via je mobiele telefoon. Zorg dat je de meest recente versie van de applicatie op je telefoon hebt.
Ga naar het hoofdmenu van de toepassing en kies voor Plaatsen (Places).

Stap 2 – Waar zijn je vrienden

Op het scherm dat volgt, kun je zien waar je Facebook vrienden zijn ingecheckt. Dit kun je zien in een overzichtelijke lijst waar alle vrienden die recentelijk ergens zijn ingechekt worden vertoond of in een kaart. Met behulp van Google Maps worden de check-ins van je Facebook vrienden visueel getoond.
Wil je verder gaan met inchecken, dan kies je bovenaan het scherm voor de knop ‘Inchecken’.

Stap 3 – In de buurt

Facebook bepaalt je locatie met behulp van GPS. Vervolgens verschijnt er een lijst met alle locaties bij jou in de buurt die zijn aangesloten bij Facebook Places. Kun je de locatie niet vinden, dan kun je met behulp van de zoekbalk op zoek gaan naar de locatie.
Eventueel kun je vervolgens de locatie zelf toevoegen aan Facebook Places als deze niet gevonden wordt. Je moet dan enkele gegevens opgeven over de locatie.

 

Stap 4 – Tag je vrienden

Kies uit de lijst de locatie waar je wilt inchecken. Op de pagina die verschijnt, kun je meer informatie vinden over de locatie. Zo kun je het prikbord (van een gekoppelde bedrijfspagina) en foto’s van de locatie bekijken als deze aanwezig zijn. Op het tabblad ‘Activiteit’ kun je aangeven wat je aan het het doen bent (dit is optioneel). Verder kun je jouw vrienden taggen door voor ‘Tag je vrienden’ te kiezen. Zo kunnen je laten weten dat je niet alleen op die locatie bent.

Stap 5 – Inchecken

Als je klaar bent met het taggen van je vrienden en het invoeren van je activiteit, kun je de blauwe knop ‘Inchecken’ indrukken. Je check dan in op die locatie en je check-in wordt op je profielpagina van Facebook geplaatst.

Waneer je ingecheckt bent, kun je op het scherm wat erna vertoond wordt eventueel nog meer vrienden taggen of een foto van de locatie achterlaten. Ook kun je zien wie er naast jouw vrienden nog meer zijn ingecheckt op die locatie met Facebook Places.

Meer leren over Facebook en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.