16-11-2018 / Martijn Baten

Om als bedrijf relevant te zijn, loyale volgers te verbinden en om bovenal echt impact te kunnen maken met social media is een goede social media strategie van groot belang. Het leggen van een goede basis voor een social media strategie is voor veel bedrijven een uitdaging. Dit artikel geeft 50 tips en inspiratie voor het effectief inzetten van social media als bedrijf.

Infographic: 50 tips voor het effectief inzetten van social media

Nederlandse bedrijven maken gebruik van social media om hun naamsbekendheid te vergroten en hun doelgroepen te informeren, zo laat het Nederlandse Social Media Onderzoek 2018 eerder dit jaar zien. Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat slechts eenderde van de Nederlandse organisaties op voorhand goed nadenkt over de doelen waarvoor zij social media inzetten. Het stellen van doelen om actief te zijn op social media is belangrijk voor het leggen van een goede basis. Met een social media strategie leg je vast met welk doel je op social media actief bent, welke inhoud je gaat delen en biedt houvast bij het analyseren en rapporteren van je activiteiten.

In de onderstaande infographic van Printsome worden 50 tips en ideeën gegeven over wat wel en niet te doen voor het effectief inzetten van social media. De infographic is onderverdeeld in verschillende categorieën, namelijk:

  • Wat niet te doen op social media;
  • Promotie op social media;
  • Branding op social media;
  • Het delen van content;
  • Handige tools;
  • Nuttige data over hoe consumenten social media gebruiken;
  • Het meten van prestaties op social media;
  • Juridische zaken om rekening mee te houden;
  • Hashtags.

Effectieve social media strategie
Binnen elke categorie worden vijf tips of tools uitgelicht die raadzaam zijn om mee te nemen in het opstellen van de social media strategie. Hiervoor is het uiteraard altijd belangrijk dat de strategie voortkomt uit je eigen bedrijfs- en communicatiestrategie. Door een goede basis te creëren kan social media op een effectieve en succesvolle manier worden ingezet. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar van de infographic.

Meer leren over social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om. 

 

50 tips voor het effectief inzetten van social media