14-02-2018 / Ayman van Bregt

Instagram heeft wijzigingen doorgevoerd aan de eigen API. Dankzij de zogenoemde API (afkorting voor application programming interface) zijn bedrijven in staat om data van Instagram te bewerken en via eigen systemen informatie op Instagram te publiceren. Door de wijzigingen is het vanaf nu mogelijk om direct berichten op Instagram in te plannen, in plaats van handmatig. In dit artikel wordt het direct inplannen van berichten op Instagram toegelicht. 

Vanaf nu direct inplannen van berichten op Instagram

Instagram is afgelopen jaar gestart met het wijzigen van de Instagram API. De nieuwe Instagram Graph API maakt gebruik van de structuur en technologie van de Facebook Graph API. Door de wijzigingen stelt Instagram dat de zichtbaarheid van bedrijven op Instagram zou moeten toenemen. De nieuwe Instagram Graph API maakt het voor bedrijven mogelijk om content in te plannen, berichten te bekijken waarin de organisatie is getagged en andere zakelijke Instagram profielen te bekijken. Eerder was het al mogelijk om inzichten te krijgen in statistieken en te reageren op reacties van Instagram-gebruikers. Berichten konden worden ingepland, maar moesten manueel door beheerders op Instagram worden gedeeld. Dat hoeft vanaf nu niet meer. Instagram heeft een aantal partners geselecteerd waaronder Hootsuite die bedrijven en gebruikers in staat stellen om berichten op Instagram in te plannen. Een volledig overzicht van Instagram Partners is hier weergegeven.

Door de wijzigingen aan de Instagram API, vervalt het eerdere API platform. Bedrijven die hiervan gebruik maken, kunnen hun Instagram account migreren naar het nieuwe Instagram Graph API platform. Instagram heeft de te ondernemen stappen voor de migratie van accounts hier beschreven.

Meer leren over Instagram en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.