22-06-2018 / Martijn Baten

Instagram heeft de grens van 1 miljard gebruikers doorbroken. In het afgelopen kwartaal is Instagram gemiddeld met 5% gegroeid. Hiermee maakte het platform een sterkere groei door dan onder andere Facebook en Snapchat, die dit kwartaal groeiden met respectievelijk 3,14% en 2,1%.

Instagram bereikt 1 miljard gebruikers en lanceert videodienst

Deze cijfers werden door Instagram bekend gemaakt tijdens een presentatie in San Francisco. Na het passeren van de grens van 800 miljoen gebruikers en 500 miljoen dagelijks actieve gebruikers in september 2017, is er nu een nieuwe mijlpaal behaald. Eerder dit jaar behaalde het platform de mijlpaal van 25 miljoen zakelijke profielen op Instagram. Onderstaande grafiek laat de groei van Instagram over de jaren heen zien.

1 miljard Instagram gebruikers

Tijdens de presentatie werd ook een nieuwe videodienst, IGTV, aangekondigd. Waar de huidige limiettijd van video’s op Instagram een minuut is, kunnen alle gebruikers met deze nieuwe dienst video’s van maximaal een uur lang plaatsen. Deze extra content zal zichtbaar zijn door naar links of rechts te swipen en is beschikbaar in de normale Instagram app, en via een aparte app, die volledig afgestemd is om video’s mobiel te bekijken. Met de introductie van IGTV wordt het platform ook een directe concurrent van YouTube dat het grotendeels draait om het uploaden van video’s door individuele gebruikers, merken en influencers.

In eerste instantie zullen er geen advertenties te zien zijn in IGTV. De kans is echter groot dat dit later zal worden toegevoegd om videomakers ook een kans te geven om geld te verdienen met hun content.

Groeiende advertentie inkomsten
De sterke groei in het aantal gebruikers en de nieuwe videoservice maken dat Instagram een steeds interessanter platform wordt voor adverteerders. Naar schatting van eMarketer zal Instagram in 2018 $5,48 miljard aan advertentie inkomsten binnenhalen in de VS. Dit zou 28,2% de totale mobiele advertentie inkomsten van Facebook zijn. Meer over het adverteren op Instagram via deze artikelen.

Meer leren over Instagram en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.