02-07-2014 / Ayman van Bregt

Twitter introduceert advertenties om mobiele app downloads te stimulerenTwitter heeft een mogelijkheid voor adverteerders geïntroduceerd om met Twitter advertenties mobiele app downloads te stimuleren. Deze mogelijkheid is per direct voor adverteerders wereldwijd beschikbaar. In dit artikel staan de mogelijkheden van Twitter advertenties voor mobiele app downloads op een rij.

Twitter introduceert Twitter advertenties om mobiele app downloads te stimuleren

De mobiele app industrie is een grote markt met in 2013 een omzet van 26 miljard. Het opvallen in deze markt, die bestaat uit meer dan 2 miljoen apps, is een uitdaging.
De Twitter advertenties om mobiele app downloads te stimuleren sluiten direct aan op de interesses van Twitter gebruikers. Mensen gebruiken Twitter voor eigen interesses en om nieuwe zaken te ontdekken.
Er zijn uitgebreide target-mogelijkheden om aan te sluiten op de interesses van mensen. Zo is het mogelijk om de Twitter advertenties te targetten op interesse, zoekwoord, TV targeting en remarketing (tailored audiences).
Daarnaast is het ook mogelijk om op targetten op geslacht, locatie, taal en specifieke mobiele platformen (Android en iPhone).

Na het instellen van de target-mogelijkheden is het mogelijk om de mobiele-beleving op een creatieve manier kracht bij te zetten:

  • Het is mogelijk om automatisch de app-icoon van de Google Play of App store te tonen met de beschrijving (en deze te wijzigen);
  • Het is mogelijk om gebruikers direct de app te laten openen vanuit Twitter;
  • Het is mogelijk om extra tekst te tonen met een motivatie waarom Twitter-gebruikers de app zouden moeten downloaden.

Om het advertentiebudget te verantwoorden geeft Twitter inzicht in de app-installaties op basis van de advertentie op Twitter.

Uitleg Twitter advertenties om mobiele app downloads te stimuleren

In de onderstaande YouTube-video zijn de mogelijkheden van de Twitter advertenties voor mobiele app downloads weergegeven:

 

De volledige uitleg van Twitter advertenties voor mobiele downloads is hier terug te vinden.