02-08-2012 / Stefan Mooren

Dankzij Follower Statistics is het mogelijk om inzicht te krijgen in de volgers van LinkedIn bedrijfspagina’s die je beheert. Dit is een mooie aanvulling op de algemene statistieken van bedrijfspagina’s die onlangs door LinkedIn zijn verbeterd. Met Follower Statistics krijg je een beeld van de mensen die zich voor het bedrijf en de producten/diensten interesseren, maar kun je bijvoorbeeld ook achterhalen of statusupdates die je plaatst via de bedrijfspagina goed of slecht aanslaan.

Bedrijfspagina’s

Om de statistieken te vinden van jouw LinkedIn bedrijfspagina, kies je in de menubalk van je profiel via ‘Companies’ voor de pagina waarvan je de statistieken wilt zien.

Follower Statistics

Via de menubalk van de bedrijfspagina, kies je voor ‘Follower Statistics’. Er opent een pagina met verschillende statistieken over de volgers van de pagina.

Algemene statistieken

Bovenaan de pagina vind je algemene statistieken over de volgers van de bedrijfspagina.

Company update engagement

In de grafiek onder ‘Company update engagement’ zie je het aantal clicks en likes dat plaatsvond naar aanleiding van de statusupdates die via de bedrijfspagina zijn geplaatst. Via de knoppen ‘Clicks’ en ‘Likes’ kun je instellen welke informatie je in de grafiek wilt zien.

Follower Demographics

Onder ‘Follower Demographics’ kun je zien hoe de volgers van de bedrijfspagina op demografisch niveau zijn opgebouwd. Via de knoppen ‘Seniority’, ‘Industry’, ‘Function’, ‘Region’, ‘Company Size’, ‘Employee’ kun je selecteren welke informatie je wilt zien.

Company Update Impressions

Onder ‘Company Update Impressions’ vind je het aantal impressies per maand van de statusupdate die via de bedrijfspagina zijn geplaatst. Via het pijlicoon kun je andere maanden selecteren.

Recent Followers

Onder ‘Recent Followers’ zijn de meest recente volgers van de bedrijfspagina op een rij gezet. Via ‘See more’ kun je alle volgers bekijken.

Members Following

Onder ‘Members Following’ is de ontwikkeling van de hoeveelheid volgers van de bedrijfspagina zichtbaar. Via het pijlicoon kun je andere maanden selecteren.

New Followers

Onder ‘New Followers’ is het aantal nieuwe volgers per maand te zien. Via het pijlicoon kun je andere maanden selecteren.