19-02-2018 / Ayman van Bregt

LinkedIn introduceerde in 2016 de functie LinkedIn Salary, waarmee betaalde LinkedIn gebruikers inzicht krijgen in de hoogte van een salaris voor een specifieke functie. De inzichten worden nu zichtbaar voor alle gebruikers, waardoor een salarisindicatie zichtbaar zal zijn bij alle vacatures op LinkedIn (LinkedIn Jobs). In dit artikel een toelichting op het inzichtelijk maken in een toekomstig salaris via LinkedIn Jobs.

Inzicht in toekomstig salaris via LinkedIn Jobs

Na de introductie van LinkedIn Salary zijn de mogelijkheden onderzocht hoe deze informatie van grotere waarde kan zijn voor gebruikers van het online sociale netwerk voor professionals. Door het inzichtelijk maken van een salarisindicatie wil het de conversatie en transparantie over de hoogte van salarissen ondersteunen. De nieuwe functie bij LinkedIn Jobs, door LinkedIn geïntroduceerd als ‘Salary Insights’, geeft bij openstaande vacatures inzicht in een geschat of verwacht salaris aan de hand van de data uit meer dan 546 miljoen LinkedIn profielen en informatie die werkgevers zelf verschaffen.

Het belang van de inzichten in het salaris baseert LinkedIn op een recent onderzoek waarbij meer dan 70% van de professionals aangeeft in een sollicitatiegesprek iets te willen horen over het salaris van een recruiter. De komende weken zal LinkedIn de salarisinformatie weergeven op de manier zoals is te zien in de onderstaande afbeelding.

Inzichten in de hoogte van het salaris bij LinkedIn Jobs

Meer leren over LinkedIn en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.