02-07-2012 / Ayman van Bregt

De mogelijkheid om berichten via Twitter automatisch te laten doorplaatsen naar LinkedIn is niet meer mogelijk. Volgens een artikel op de ontwikkelaars-blog van Twitter, is er altijd sprake geweest van een goede samenwerking met LinkedIn, maar wil Twitter zich nu helemaal focussen op het optimaliseren van de content-beleving op het eigen netwerk. In de nabije toekomst gaat Twitter naar eigen zeggen allerlei extra functies bieden die de beleving van conversaties zullen verbeteren. Alhoewel de exacte reden voor het verbreken met de samenwerking met LinkedIn niet helemaal duidelijk is, zijn er geruchten dat Twitter de conversaties zoveel mogelijk op het eigen netwerk wil houden. Als mogelijke drijfveer hiervoor wordt genoemd dat op deze manier Twitter aantrekkelijker wordt voor adverteerders, alhoewel dit gerucht niet wordt bevestigd door LinkedIn of Twitter.

Statusupdates delen op LinkedIn

Sinds 2009 was het mogelijk om tweets automatisch door te sturen naar LinkedIn. Dit is nu dus niet meer het geval. Het is overigens nog wel mogelijk om statusupdates te delen met je LinkedIn connecties. Je zult dit nu alleen zelf moeten doen via LinkedIn. Op de Home-pagina van je LinkedIn profiel vind je een invoervenster waar je een bericht kunt typen om te delen met je connecties. Als je een bericht hebt geformuleerd, kun je deze plaatsen door op de knop ‘Share’ te klikken.

Het is nog wel mogelijk om je LinkedIn statusupdates automatisch door te plaatsen naar Twitter. Dit doe je door het vakje met het icoon van Twitter aan te vinken voordat je jouw statusupdate plaats via ‘Share’.

Externe tools

Er zijn externe tools beschikbaar waarmee je automatisch statusupdates kunt sturen naar verschillende online social netwerken. Een bekend voorbeeld hiervan isĀ Hootsuite.