13-08-2012 / Stefan Mooren

Via LinkedIn bedrijfspagina’s kun je jezelf verbinden aan bedrijven die je interessant vindt. Op deze manier kun je (onder andere) zien wie er bij deze bedrijven werken, welke producten of diensten ze aanbieden en of er vacatures zijn. Door via de bedrijfspagina statusupdates te plaatsen, kunnen bedrijven je op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen. Het kan gebeuren dat je één of meerdere LinkedIn bedrijfspagina’s niet langer wilt volgen. Bijvoorbeeld omdat het bedrijf niet langer interessant voor je is of omdat er te veel statusupdates verschijnen in het nieuwsoverzicht van je profiel. Om deze reden wordt hieronder stapsgewijs uitgelegd hoe je LinkedIn bedrijfspagina’s kunt ontvolgen:

Stap 1 – Ga naar instellingen

Zorg dat je bent ingelogd bij je LinkedIn profiel. Vervolgens ga je naar de instellingen van je profiel door rechts bovenin op je naam te klikken en te kiezen voor ‘Settings’. Er verschijnt een pagina met instellingen.

Stap 2 – Toon bedrijfspagina’s die je volgt

Klik in het menu links onderaan de pagina op ‘Groups, Companies & Applications’ en kies vervolgens ‘View companies you’re following’ om de bedrijfspagina’s te tonen die je volgt op LinkedIn.

Stap 3 – Ontvolg de bedrijfspagina(‘s)

Er verschijnt een pagina met een overzicht van de bedrijfspagina’s die je volgt op LinkedIn.

Om een of meerdere bedrijfspagina’s niet langer te volgen, kies je onder de titel van de bedrijfspagina voor ‘Stop following’. Vanaf nu ben je niet meer verbonden aan deze bedrijfspagina(‘s) en zul je ook geen statusupdates van dit bedrijf meer ontvangen in het nieuwsoverzicht van je profiel.