21-10-2019 / Ayman van Bregt

LinkedIn heeft na een afwezigheid van 7 jaar LinkedIn Events opnieuw geïntroduceerd. Het grootste zakelijke online sociale netwerk wil hiermee ook het netwerken in de fysieke wereld verder faciliteren. In dit artikel staan de mogelijkheden van LinkedIn Events op een rij.

LinkedIn Events maakt terugkeer

LinkedIn had al eens een functie voor evenementen in 2011, maar deze werd in 2012 stopgezet. LinkedIn gaf destijds aan de functie stop te zetten omdat deze niet voldeed aan de gewenste kwaliteitseisen. Met de LinkedIn Events-functie wil LinkedIn gebruikers faciliteren bij het lokaal netwerken of het nou gaat over workshops, alumni-netwerken of bestaande netwerkclubs.

LinkedIn Events helpt een organisator van een bijeenkomst om leden uit het eigen netwerk uit te nodigen en interactie vooraf over het event te stimuleren en na afloop te faciliteren. Met meer dan 645 miljoen LinkedIn gebruikers wereldwijd hoopt LinkedIn meer waarde toe te voegen ten opzichte van andere event-tools zoals Meetup.

Een LinkedIn Event kan eenvoudig aangemaakt worden door in het ‘Community-panel’ links van de tijdlijn (zowel via desktop als in de mobiele app) op het +-icoon te klikken bij Events. Vervolgens kunnen verschillende velden worden ingevoerd zoals een titel, beschrijving, externe url indien van toepassing en of het event publiekelijk toegankelijk of besloten is. Het event kan vervolgens gedeeld worden vanuit het eigen profiel en er kunnen uitnodigingen naar connecties uit het eigen LinkedIn netwerk worden verzonden.

Na het aanmaken van een LinkedIn Event is er een event-pagina aangemaakt waar updates over het event kunnen worden geplaatst. Deze updates krijgen voorrang in de tijdlijn van aanwezigen van het event zodat de zichtbaarheid hoger is dan een reguliere LinkedIn update.

LinkedIn Events is voor alle leden kosteloos beschikbaar. In het LinkedIn helpcentrum is een uitgebreide uitleg opgenomen. In de onderstaande LinkedIn video wordt de functie verder toegelicht:

Meer leren over LinkedIn en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.


De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan uiteraard vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.