18-08-2014 / Ayman van Bregt

LinkedIn introduceert professionals like youLinkedIn heeft een nieuwe functionaliteit geïntroduceerd die aansluit op de in het voorjaar geïntroduceerde ‘How you rank‘ functionaliteit. De nieuwe ‘Professionals Like You‘ functie geeft je de mogelijkheid om je eigen LinkedIn profiel te verbeteren. In dit artikel staan de mogelijkheden van Professionals like you op een rij.

De mogelijkheden van Professionals Like You

De ‘How You Rank‘ functionaliteit is één van de meest bezochte onderdelen op dit moment van LinkedIn. Dit is de reden waarom LinkedIn voor betalende gebruikers ‘Professionals Like You‘ heeft geïntroduceerd. Met Professionals Like You is het mogelijk om buiten het eigen netwerk (daarin voorziet How You Rank) te kijken hoe het eigen LinkedIn profiel scoort ten opzichte van andere LinkedIn gebruikers in dezelfde sector.
Op basis van de informatie van ‘Professionals Like You’ is het mogelijk om het carrièrepad van andere professionals snel te vergelijken en inzichtelijk te maken.
De best scorende profielen zijn direct een inspiratiebron om het eigen profiel te verbeteren door bijvoorbeeld te kijken naar zinsopbouw, woordkeuze en het gebruik van trefwoorden.
Tenslotte kan de functionaliteit ‘Professionals Like You’ ook inzichten geven in het zinvol uitbreiden van het zakelijke netwerk of interessante LinkedIn groepen om tot toe te treden.
Via deze pagina is een overzicht te vinden met de mogelijkheden van een betaald LinkedIn account.