26-05-2014 / Ayman van Bregt

Verbeter je LinkedIn profiel met how you rankLinkedIn heeft een nieuwe functie geïntroduceerd waarmee gebruikers hun LinkedIn profiel kunnen verbeteren. De ‘How You Rank‘-functie geeft inzicht in hoe een LinkedIn profiel scoort ten op zichte van het eigen netwerk en wat je hier aan kunt verbeteren. De nieuwe functie werd in een LinkedIn blogpost geïntroduceerd. In dit artikel staat de werking van en de mogelijkheden van ‘How You Rank’ uitgelegd en op een rij.

Verbeter je LinkedIn profiel met ‘How you rank’

De ‘How You Rank’-functie is een verdieping op de mogelijkheid om te bekijken wie een LinkedIn profiel heeft bezocht met ‘Who’s viewed your profile‘. De nieuwe ‘How You Rank’-functie geeft inzicht in de best bezochte profielen uit het eigen LinkedIn netwerk om zo inzichten te geven waarmee je het eigen profiel kunt verbeteren, het soort content dat je deelt of hoe je aantal profielbezoekers kunt verhogen. Om het aantal profielbezoekers te verhogen geeft LinkedIn aan de rechterkant van de pagina verschillende suggesties zoals het verbeteren van een samenvatting (Summary), het toetreden tot specifieke LinkedIn groepen of toevoegen van vaardigheden (Skills).

Tips om je LinkedIn profiel te verbeteren met ‘How You Rank’

LinkedIn geeft de volgende tips om inzichten op te doen op basis van ‘Who’s viewed your profile’ en ‘How You Rank’:

 • Werkzoekenden
  Recruiters van bedrijven krijgen veel sollicitaties voor openstaande vacatures. Door het profiel van een recruiter te bekijken van het bedrijf waar je solliciteert is de kans groot dat ze ook jouw LinkedIn profiel bekijken.
 • Ondernemers en consultants
  De nieuwe functie kan inzicht geven in relevante zoekwoorden die mensen gebruiken om op je profiel uit te komen (bijvoorbeeld aan de hand van gezochte vaardigheden). De ‘How You Rank’-functie geeft inzicht je in hoe je beter zichtbaar kunt worden op LinkedIn.
 • Studenten en net afgestudeerde young professionals
  Voor wie op zoek is naar een eerste baan na het afstuderen, is eerste tip hierboven al van toepassing. Probeer daarnaast ook profielen van alumni te bekijken. Het trekken van aandacht op deze manier kan een leuke gelegenheid zijn om met elkaar in contact te komen. Optimaliseer het eigen profiel door de ‘meest bekeken LinkedIn gebruikers uit je eigen netwerk’ (most-viewed Members in your network) te bekijken in de ‘How You Rank’-functie.
 • Sales professionals
  Voor professionals werkzaam in de sales zijn contacten ter ondersteuning van het commerciële proces belangrijk. Gebruik de inzichten van de functie om inzicht te krijgen wie je profiel heeft bezocht en welke gemeenschappelijkheden er zijn die een aanknopingspunt kunnen zijn voor contact.

Bekijk nu de direct de inzichten en het LinkedIn advies over hoe je jouw LinkedIn profiel kunt verbeteren bij ‘LinkedIn’s ‘How You Rank‘.

Meer resultaat halen uit LinkedInLinkedIn benutten voor het vinden van opdrachten of het vinden van een baan

De praktijkgids ‘LinkedIn gevorderden’ leert je om meer te halen uit LinkedIn. Deze NSMA-praktijkgids biedt een overzichtelijk stappenplan om (afhankelijk van jouw behoefte) opdrachten of een nieuwe baan te vinden via LinkedIn. Na het doorlopen van de praktijkgids ben je in staat om geavanceerde zoekfuncties en toepassingen van LinkedIn te gebruiken bij het vinden van werk (opdracht en/of baan). Deze NSMA-praktijkgids is ook de praktijkgids ‘LinkedIn Groepen’ om aan de slag te gaan met de mogelijkheden van LinkedIn Groups.
Koop de NSMA Praktijkgids LinkedIn Gevorderden nu.