20-01-2014 / Ayman van Bregt

25 meest populaire skills op LinkedIn in 2013LinkedIn heeft profielen geanalyseerd om te bepalen welke LinkedIn gebruikers een nieuwe baan hebben gekregen en welke vaardigheden zij hebben. Deze analyse heeft een lijst van de 25 meest populaire LinkedIn skills (vaardigheden) opgeleverd. In dit artikel wordt het onderzoek van LinkedIn toegelicht en staan de 25 meest populaire LinkedIn vaardigheden op een rij.

De 25 meest populaire LinkedIn vaardigheden in 2013

In 2013 werd de mijlpaal bereikt van 1 miljard LinkedIn endorsements (onderschrijvingen van LinkedIn vaardigheden), waardoor er meer activiteit van gebruikers op LinkedIn is gekomen. LinkedIn onderzocht de vaardigheden en werkervaring van meer dan 259 LinkedIn gebruikers.

De top 3 LinkedIn vaardigheden in 2013 waren:

 • Social media marketing;
 • Mobile development;
 • Cloud and distributed computing.

 

Uit het LinkedIn-onderzoek komen de volgende conclusies naar voren:

 • Veel waardering voor technologische vaardigheden
  Het onderzoek laat zien dat veel vaardigheden gevraagd worden binnen het technische domein, waaronder studies binnen de wetenschap, technologie, bouwkunde en wiskunde.
 • De wereld van data
  Door de impact van technologie in de samenleving blijkt uit het onderzoek duidelijk dat een wereld van data en vaardigheden op dit vlak belangrijk zijn. Cloud computing en gedistribueerde computervaardigheden alsmede data-analyse (data mining) staan hoog op de lijst van meest populaire LinkedIn vaardigheden.
 • Bedrijven groeien
  Uit het onderzoek blijkt tenslotte dat bedrijven weer groeien. De gevraagde vaardigheden recruitment, business development en strategische planning helpen bedrijven te groeien op het gebied van personeel en economische groei.

 

Meer over het LinkedIn-onderzoek en de gebruikte methodologie is hier te lezen.

Infographic: De 25 meest populaire LinkedIn vaardigheden in 2013

De 25 meest populaire LinkedIn vaardigheden uit het LinkedIn-onderzoek staan in het overstaande overzicht op een rij:

De 25 meest populaire skills op LinkedIn in 2013