07-03-2013 / Stefan Mooren

Miljard LinkedIn Endorsements - 2013Endorsements zorgen voor een toename van activiteiten binnen LinkedIn. Zo worden bijvoorbeeld profielen van professionals die endorsements hebben ontvangen vier keer meer bekeken, voegen professionals meer vaardigheden aan hun profiel toe en worden er twee keer zoveel aanbevelingen (‘recommendations’) geschreven. Dit liet LinkedIn weten via het artikel ‘1 Billion Endorsements Given on LinkedIn‘. Eerder liet LinkedIn al weten dat endorsements een positief effect hebben op het webverkeer naar het online sociale netwerk. In december 2012 was het webverkeer met ruim 60 procent toegenomen sinds de lancering van endorsements in september.

1 miljard LinkedIn Endorsements

Op dit moment zijn er in totaal ruim één miljard endorsements gegeven op LinkedIn. Ter gelegenheid van deze mijlpaal heeft LinkedIn een aantal feiten over de functie op een rij gezet:

  • Sinds de lancering van de functie zijn er 50 miljoen endorsements per week gegeven;
  • Meer dan 18 miljoen professionals hebben endorsements gegeven aan anderen;
  • Meer dan 58 miljoen professionals hebben endorsements ontvangen;
  • De profielen van professionals die endorsements hebben gekregen worden vier keer meer bekeken dan profielen van professionals die geen endorsements hebben ontvangen;
  • Er worden twee keer meer vaardigheden aan profielen toegevoegd sinds de lancering van endorsements;
  • Er worden twee keer meer aanbevelingen (‘recommendations’) geschreven sinds de lancering van endorsements;
  • De top-10 vaardigheden waarvoor endorsements zijn vergeven zijn: ‘Strategic planning’, ‘Customer service’, ‘Microsoft Office’, ‘Project management’, ‘Recruiting’, ‘Public speaking’, ‘New business development’, ‘marketing strategy’, ’telecommunications’ en ‘social meda’.

 

Infographic: Reaching 1 Billion Endorsements

LinkedIn heeft de feiten over de één miljard endorsements verwerkt in een infographic die hieronder is weergegeven:

Tips & tricks voor het gebruik van LinkedIn Endorsements

Bij de Nederlandse Social Media Academie (NSMA) hebben we de afgelopen maanden verschillende artikelen geplaatst over LinkedIn Endorsements. Hieronder zijn twee tips & tricks voor het gebruik van LinkedIn op een rij gezet:

  1. E-mail van LinkedIn Endorsements uitschakelen: Met LinkedIn endorsements kunnen connecties hun waardering tonen voor de vaardigheden die je aan je profiel hebt toegevoegd. Om te voorkomen dat je telkens een melding krijgt, wordt in dit artikel uitgelegd hoe je de e-mailberichten voor endorsements kunt uitschakelen;
  2. LinkedIn Endorsements verbergen: LinkedIn-gebruikers die endorsements niet langer willen tonen op hun profiel, kunnen ervoor kiezen om de functie in het algemeen of endorsements van specifieke personen te verbergen. In dit artikel wordt uitgelegd wat de reden hierachter kan zijn en hoe het werkt.