09-01-2012 / Stefan Mooren

Het is mogelijk om extra vaardigheden (Skills) aan je LinkedIn profiel toe te voegen. Hiermee schets je een volledig beeld van jezelf als professional en ben je beter vindbaar via de zoekfunctie op bepaalde trefwoorden. In het artikel Verrijk je LinkedIn profiel met wat je allemaal hebt bereikt, wordt uitgelegd hoe je (onder andere) Skills toevoegt.

Ontdek meer over LinkedIn Skills

Via een speciale pagina kun je meer ontdekken over de verschillende Skills op LinkedIn. Om op deze pagina terecht te komen, klik je in de menubalk van je profiel op ‘More’ om vervolgens ‘Skills’ te kiezen.

Voer een vaardigheid (Skill) in als zoekopdracht

Er verschijnt een pagina met een zoekveld waarmee je op zoek kunt gaan naar informatie over bepaalde Skills op LinkedIn. Voer een zoekopdracht in en klik op de knop ‘Search’.

Bekijk de omschrijving

Nadat je een zoekopdracht hebt uitgevoerd, kom je terecht op een pagina met allerlei informatie over de vaardigheid. Bovenaan de pagina zie je een omschrijving van de vaardigheid waarnaar je zoekt. Als het een vaardigheid is die je nog niet aan je profiel hebt toegevoegd, dan kun je dit meteen doen door op de knop ‘Add Skill’ te klikken.

Groeipercentage en populariteit

In de rechterkolom kun je zien in welke mate de Skill ‘groeit’ op LinkedIn. Dit wil zeggen: De hoeveelheid mensen die deze vaardigheid toevoegen sinds de functie ‘Skills’ beschikbaar is. In het voorbeeld kun je zien dat de vaardigheid ‘Social Media’ op plaats 57 staat wat betreft ‘snelst groeiende vaardigheden’ met een toename van 47%. Door op ‘Size’ of ‘Age’ te klikken, kun je de groei zien in aantallen en gemiddelde leeftijd.

De inzichten van dit onderdeel kun je gebruiken om te bepalen of bepaalde Skills er juist wel- of niet aan bijdragen dat je opvalt en goed gevonden wordt via de zoekfunctie van LinkedIn. Als een vaardigheid in grote mate gebruikt wordt, dan is de kans kleiner dat je op dit trefwoord opvalt in de zoekresultaten. Door populaire en specifieke Skills te combineren, vergroot je de kans om op te vallen. Het bekijken van de groei en populariteit van vaardigheden kan je helpen bij het maken van de juiste keuze.

Gerelateerde vaardigheden (Skills) bekijken

In de linkerkolom vind je een lijst met gerelateerde Skills op basis van de zoekopdracht die je hebt uitgevoerd. De suggesties in deze lijst kunnen je helpen om meer specifieke vaardigheden te vinden. Via het zoekveld kun je nieuwe zoekopdrachten uitvoeren als je dit wilt.

Professionals

Midden op de pagina zie je een overzicht van professionals die dezelfde Skill aan hun profiel hebben toegevoegd. Je kunt deze profielen bekijken om te zien hoe zij verschillende vaardigheden combineren en de rest van hun profiel opgebouwd hebben. Wellicht leidt dit tot nieuwe inspiratie voor je eigen profiel.

Gerelateerde bedrijven (Companies)

Rechts onderaan de pagina worden bedrijven getoond die een bedrijfspagina hebben op LinkedIn en zich bezighouden met de vaardigheden waarnaar je hebt gezocht. Je kunt deze bedrijven volgen door op ‘Follow’ te klikken. Op deze manier blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen omtrent dit bedrijf.

Banen (Jobs)

Op de pagina wordt ook een lijst getoond met banen (Jobs) die gerelateerd zijn aan de zoekopdracht die je hebt uitgevoerd. Hoe specifieker de vaardigheid is waarnaar je zoekt, des te relevanter zullen de Jobs zijn die je hier vindt. Door op de titel van een Job te klikken, kun je meer informatie vinden.

Gerelateerde groepen (Groups)

Voor de liefhebbers van LinkedIn groepen, wordt er een overzicht getoond van groepen die gerelateerd zijn aan de Skill waarnaar je hebt gezocht. Je kunt meteen toetreden (of een deelname-verzoek sturen) door op ‘Join’ te klikken.

Locaties (Locations)

Tot slot vind je een lijst met locaties waar de meeste professionals zich bevinden met dezelfde Skill op hun profiel als waar je naar zocht. Ook hier geldt: Wil je zo specifiek mogelijk opvallen (bijvoorbeeld op nationaal of regionaal niveau), zoek dan naar een zo concreet mogelijke vaardigheid zodat je sneller gevonden wordt op dit trefwoord via de zoekfunctie van LinkedIn.