04-10-2012 / Stefan Mooren

Na de introductie van vorige week, is het nu ook voor het merendeel van de Nederlandse LinkedIn gebruikers mogelijk om endorsements te geven. Endorsements zijn te vergelijken met de vind-ik-leuk knop van Facebook. Met één klik kun je waardering tonen voor de vaardigheden die anderen hebben toegevoegd aan hun profiel. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een ZZP’er die je hebt ingehuurd voor grafische vormgeving. Voortaan kun je deze vaardigheid extra op laten vallen door deze goed te keuren (endorse) op het profiel van deze persoon. Hieronder wordt uitgelegd hoe je endorsements kunt geven:

Endorsements geven

Zorg dat je bent ingelogd bij je LinkedIn profiel en ga vervolgens naar het profiel van de persoon aan wie je een endorsement wilt geven. Scroll vervolgens naar beneden tot je de sectie ‘Skills’ (vaardigheden) tegenkomt. Het is afhankelijk van de plek waar de eigenaar deze sectie heeft geplaatst hoe ver je naar beneden moet scrollen.

Plaats de cursor op de vaardigheid die je een endorsement wilt geven tot deze blauw oplicht en klik er op om deze te bevestigen. Het is mogelijk om endorsements te geven voor meerdere vaardigheden.

Een vaardigheid aanbevelen

Voortaan vind je bovenaan het profiel van LinkedIn connecties een venster met daarin (een selectie) vaardigheden die deze persoon aan zijn of haar profiel heeft toegevoegd. Je kunt de getoond vaardigheden direct een endorsement geven op de manier die hierboven is uitgelegd. Het is via dit venster ook mogelijk om deze persoon een vaardigheid aan te bevelen. Als een connectie je bijvoorbeeld uitstekend heeft geholpen met community-management, maar deze vaardigheid niet aan zijn of haar profiel heeft toegevoegd, dan kun je dit aanbevelen via dit venster.

Klik op de tekst ‘Type another area of expertise’ tot er een tekstvenster verschijnt. Voer in dit venster de naam van de vaardigheid die je wilt aanbevelen (bijvoorbeeld: ‘Team Leadership’) en kies vervolgens ‘Endorse’. Deze persoon krijgt nu een melding van de aanbevolen vaardigheid en de keuze om deze toe te voegen aan zijn of haar profiel.