25-07-2011 / Stefan Mooren

Een profiel op LinkedIn is opgebouwd als een soort CV. Op een profiel worden onderwerpen getoond zoals jouw ervaring (‘Experience’), een samenvatting van jezelf (‘Summary’), jouw genoten onderwijs (‘Education’), en al het andere dat je aan jouw profiel hebt toegevoegd. Je kunt de volgorde van deze onderwerpen heel makkelijk zelf bepalen. Misschien vind je het bijvoorbeeld belangrijker om eerst jouw werkervaring te laten zien en dan pas jouw samenvatting. Hieronder wordt uitgelegd hoe je zelf de volgorde van je profiel bepaalt zodat je de voor jouw belangrijkste onderwerpen bovenaan je profiel kunt tonen:

Stap 1 – Ga naar de ‘edit’-mode van je profiel

Ga naar je profiel en zorg dat je ingelogd bent. Zorg er ook voor dat je bezig bent in de ‘edit’ –mode van je profiel.

Stap 2 – Selecteer de onderwerpen

Scroll nu naar de blokken onderaan je profiel met de onderwerpen van jouw profiel. Plaats nu de cursor van je muis in het gedeelte achter de titel van het onderwerp tot de volgende tekst verschijnt ‘Drag to rearrange profile sections’. Je kunt zien dat je de cursor in het juiste gebied houd als deze verandert in een symbool met vier pijlen.

Stap 3 – Verschuif de onderwerpen

Als je de cursor op de juiste plek hebt, houd je muis dan ingedrukt. Nu kun je het onderwerp naar een andere plek verschuiven door te slepen met je muis. Als je dit doet, zie je het gehele blok oplichten. Je kunt deze nu loslaten op de gewenste plek. Op deze manier kun je zelf de verschillende onderdelen verschuiven en zo zelf de volgorde bepalen.