27-09-2012 / Stefan Mooren

LinkedIn introduceert een functie waarmee het mogelijk wordt om de vaardigheden (‘Skills’) van anderen goed te keuren. De nieuwe functie heet ‘Endorsements’ en zal de komende weken beschikbaar worden voor alle mensen met een profiel op LinkedIn. Voorlopig is de functie alleen in het Engels beschikbaar voor een beperkt aantal LinkedIn gebruikers.

Toon waardering met één klik

Endorsements zijn te vergelijken met de vind-ik-leuk knop op Facebook. Met één klik kun je waardering tonen voor de vaardigheden die anderen hebben toegevoegd aan hun profiel. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een ZZP’er die je hebt ingehuurd voor grafische vormgeving. Voortaan kun je deze vaardigheid extra op laten vallen door deze goed te keuren (endorse) op het profiel van deze persoon. De functie maakt het ook mogelijk iemand een suggestie te doen om een bepaalde vaardigheid aan zijn of haar profiel toe te voegen.

Profileer je vaardigheden

Endorsements maken het voor professionals aantrekkelijk om vaardigheden (‘Skills’) toe te voegen aan hun profiel. Wanneer de vaardigheden die je als professionals hebt toegevoegd worden gewaardeerd met veel Endorsements, draagt dit bij aan een positieve beeldvorming. Zeker voor zelfstandig ondernemers is dit erg interessant. Het was al mogelijk om aanbevelingen (‘Recommendations’) te ontvangen, maar Endorsements zijn laagdrempeliger waardoor men wellicht eerder geneigd is zijn of haar goedkeuring te tonen via deze functie.

Slideshare: Introducing LinkedIn Endorsements

LinkedIn heeft een presentatie gedeeld via Slideshare waarin te zien is hoe Endorsements er uit komen te zien en wat ze voor professionals kunnen betekenen. Deze presentatie is hieronder weergegeven:

Bron: LinkedIn Blog