08-04-2013 / Ayman van Bregt

LinkedIn introduceert taggen van mensen in gesprekkenEr zijn dagelijks miljoenen gesprekken die plaatsvinden op LinkedIn. Professionals delen graag hun kennis en zoeken naar interactie met anderen om verschillende zakelijke doelstellingen te bereiken. Om de gesprekken te vergemakkelijken heeft LinkedIn de mogelijkheid ge├»ntroduceerd om te taggen op LinkedIn. Hiermee is het mogelijk om iemand te ‘vermelden’ in een bericht, gesprek of discussie die je voert. Het vermelden is te vergelijken met het taggen van personen op┬áFacebook en de mentions op Twitter. Naast dat je mensen kunt vermelden is het ook mogelijk om aanwezige organisaties op LinkedIn (bedrijven, ondernemingen, organisaties etcetera) in een gesprek te noemen. De functionaliteit wordt stapsgewijs voor alle profielen beschikbaar gemaakt waarbij LinkedIn start met alle Engelstalige gebruikers.

Uitleg: Bedrijven en mensen (vermelden) taggen op LinkedIn in gesprekken

Het vermelden van een bedrijf of een persoon op LinkedIn werkt heel eenvoudig. Door de naam van een relatie of organisatie met wie je op LinkedIn bent verbonden te typen geeft LinkedIn suggesties van jouw connecties (zoals in de afbeelding bovenaan dit artikel). Vervolgens selecteer je de juiste persoon of pagina uit het uitklapmenu en maak je het bericht af publiceert deze zoals gewoonlijk. De persoon of organisatie die genoemd wordt in het bericht ontvangt ook een notificatie dat ze vermeld is in een bericht. Naast het noemen van eigen relaties in berichten is het ook direct mogelijk om te reageren op gebruikers die deelnemen aan discussies van anderen uit jouw netwerk. Met deze functionaliteit wil LinkedIn het starten van een conversatie met andere LinkedIn-gebruikers vergemakkelijken en stimuleren.

Stappenplan en volledige werking taggen op LinkedIn van mensen en bedrijven

In de onderstaande LinkedIn-presentatie over het taggen op LinkedIn (vermelden van bedrijven of mensen) wordt de nieuwe functionaliteit en de werking om te taggen op LinkedIn stap voor stap uitgelegd en toegelicht aan de hand van een slideshare-presentatie.