27-04-2015 / Ayman van Bregt

LinkedIn neemt online educatieplatform Lynda overLinkedIn heeft het online educatieplatform Lynda overgenomen. LinkedIn wil met de overname het voor gebruikers nog makkelijker maken om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en vaardigheden te verbeteren.
In dit artikel meer achtergrond over de overname van Lynda door LinkedIn op een rij.

LinkedIn neemt online educatieplatform Lynda over

Het online educatieplatform Lynda heeft een uitgebreide ‘online bibliotheek’ aan met video’s. Duizenden video’s met tal van onderwerpen voor professionals helpen dagelijks professionals in verschillende talen om zich verder te ontwikkelen in hun carrière. LinkedIn maakt door de overname van Lynda een stap voorwaarts met de LinkedIn Economic Graph. De CEO van LinkedIn, Jeff Weiner, legt zelf op LinkedIn meer uit over de overname van Lynda. De oprichter van Lynda, Lynda Weinman, heeft haar eigen visie op de overname ook op LinkedIn gedeeld.

De integratie van LinkedIn en Lynda moet het mogelijk maken om bijvoorbeeld een werkzoekende op LinkedIn te helpen direct inzicht te krijgen in welke vaardigheden nodig zijn voor de gewenste baan of functie. Deze vaardigheden kunnen vervolgens direct ontwikkeld worden met behulp van Lynda met een bijpassende training. Ook zal LinkedIn met Slideshare (eerder in 2012 al overgenomen) een integratie met Lynda realiseren. Wanneer een bezoeker van Slideshare een specifiek onderwerp bekijkt kan een cursus op Lynda een goede verdieping zijn op het onderwerp.
Zowel Lynda en LinkedIn bedienen zowel klein als grote organisaties die talent en talentontwikkeling belangrijk vinden.

De onderstaande YouTube-video van LinkedIn geeft meer achtergrondinformatie over de integratie van de twee platformen.