23-04-2012 / Stefan Mooren

Het Britse Webrecruit houdt zich bezig met het online werven van personeel en opende op haar website een poll om te peilen of mensen denken dat LinkedIn profielen de traditionele CV’s ooit volledig zullen vervangen. De uitkomsten van het mini-onderzoek zijn hieronder op een rij gezet:

Zal LinkedIn het CV vervangen?

  • 42% van de respondenten denkt niet dat LinkedIn het traditionele CV zal vervangen, 32% denkt van wel.
  • 26% denkt dat LinkedIn in de toekomst het traditionele CV misschien wel vervangt.

LinkedIn als extra dimensie

Uit de poll blijkt dat het merendeel van de werkzoekenden een LinkedIn profiel als extra dimensie ziet op hun huidige CV. Met name de mogelijkheid om toe te voegen wat je allemaal hebt bereikt en het inzichtelijk maken van expertise, worden hierbij als belangrijke toegevoegde waarde genoemd. Verder komt naar voren dat de respondenten vinden dat persoonlijk contact in het recruitment-proces doorslaggevend is en dat een LinkedIn profiel dit contact niet kan vervangen.

De directeur van Webrecruit, Phil Roebuck, voegt het volgende toe aan de uitkomsten van de poll: ‘Zeker in de huidige arbeidsmarkt is het van belang dat werkzoekenden alle middelen gebruiken die voorhanden zijn om jezelf in de markt te zetten’.

Wat denk jij?

Uit de poll blijkt dat de respondenten LinkedIn zien als een krachtige toevoeging op het traditionele CV. Volgens sommigen kan LinkedIn het CV in de toekomst zelfs volledig vervangen. Wat denk jij?