09-03-2015 / Ayman van Bregt

LinkedIn publiceert 1e transparency report

LinkedIn publiceert voor de zevende keer een Transparency Report waarin LinkedIn inzage en openheid van zaken in de verzoeken vanuit overheden in de wereld.  Het rapport laat per land zien of de overheid van het desbetreffende land een verzoek bij LinkedIn heeft ingediend. Alle verzoeken sinds 2011 worden verzameld op de speciale website. In dit artikel staan de resultaten van het 7e LinkedIn Transparency Report op een rij.

LinkedIn publiceert 7e Transparency Report

LinkedIn geeft bij verzoeken van overheden nooit informatie vrij zonder daarbij de desbetreffende LinkedIn gebruiker te informeren. Een uitzondering op deze regel wordt alleen gemaakt bij verzoeken in het geval van rechtzaken of in noodsituaties. In het LinkedIn Transparency Report wordt inzicht gegeven in de volgende informatie:

  • Het aantal verzoeken vanuit overheden met per land het aantal LinkedIn accounts waar informatie over is verstrekt;
  • De frequentie warmee LinkedIn gehoor heeft gegeven aan overheidsverzoeken en hoeveel LinkedIn accounts het betreft;
  • Het type verzoeken dat LinkedIn heeft ontvangen van de Amerikaanse overheid.

 

Slechts weinig LinkedIn gebruikers zijn onderzocht op verzoek van overheden, dit in tegenstelling tot gebruikers van Twitter. Met meer dan 300 miljoen LinkedIn gebruikers zijn is er slechts voor 218 LinkedIn profielen informatie opgevraagd. Vanuit Nederland zijn er geen verzoeken geweest in het tweede halfjaar van 2014. De onderstaande lijst uit het LinkedIn Transparency Report geeft inzicht in de verzoeken en de resultaten.

LinkedIn Transparency Report