22-07-2013 / Ayman van Bregt

LinkedIn Signal functionaliteit niet meer aangeboden binnen LinkedInUit een artikel in het LinkedIn Helpcentrum blijkt dat LinkedIn Signal vanaf eind juli niet meer beschikbaar zal zijn vanaf eind juli. Dit bericht wordt ook door LinkedIn getoond bij het zoeken naar LinkedIn Updates (de primaire functie van LinkedIn Signal).

Mogelijkheden LinkedIn Signal

LinkedIn Signal is de centrale plek op LinkedIn waar alle updates van LinkedIn gebruikers samengebracht worden en doorzoekbaar zijn. Met Signal kunnen niet alleen updates gevonden worden van eigen relaties, maar ook de publieke updates van alle LinkedIn gebruikers. In 2010 werd LinkedIn Signal ge├»ntroduceerd op het LinkedIn blog in het artikel ‘LinkedIn Signal: A new way for professionals to consume information and news‘. LinkedIn Signal bood vijf belangrijke functies aan LinkedIn gebruikers:

 1. Filteren van LinkedIn Statusupdates
  Met LinkedIn Signal kunnen statusupdates van relaties gefilterd worden om zo alleen informatie en berichten uit het netwerk te zien die echt van belang zijn.
 2. Zoeken op trefwoorden, personen en specifieke onderwerpen met LinkedIn Signal
  Met LinkedIn Signal kan gezocht worden op specifieke trefwoorden, onderwerpen maar ook naar personen zodat je actief op de hoogte kunt blijven van voor jouw belangrijke informatie.
 3. Automatisch op de hoogte blijven van nieuws en informatie uit je netwerk
  Bij ieder bezoek aan LinkedIn Signal automatisch de meest actuele informatie getoond op basis van je instellingen.
 4. Interessant nieuws volgen wat populair is met LinkedIn Signal
  Vergelijkbaar met ’trending topics’ op Twitter geeft LinkedIn Signal inzicht in populair nieuws en informatie die door veel LinkedIn gebruikers op dat moment gelezen en gewaardeerd wordt. Binnen Signal heet deze functie ‘Trending Links’.
 5. Zien welke mensen hebben nieuwsberichten gedeeld binnen Trending Links
  Aansluitend op Trending Links binnen LinkedIn Signal is het mogelijk om te zien welke personen bepaalde nieuwsartikelen gedeeld hebben. Op deze manier kan snel inzichtelijk gemaakt worden welke personen praten over jouw merk, organisatie of juist over jouw interesse, etcetera.

 

LinkedIn Signal niet meer beschikbaar

LinkedIn geeft aan dat per 29 juli LinkedIn Signal niet meer beschikbaar is en dat het daarmee niet meer mogelijk is om updates op LinkedIn te doorzoeken. LinkedIn doet dit omdat er wordt gewerkt aan nieuwe producten en diensten die meer van waarde zouden kunnen zijn voor gebruikers, dan dat de huidige LinkedIn functionaliteiten. Mogelijk komt de Signal functionaliteit dus in de toekomst terug in een nieuw te introduceren product of functionaliteit op LinkedIn. De reguliere zoekmachine van LinkedIn waarmee mensen, bedrijven en op trefwoorden gezocht kan worden blijft uiteraard beschikbaar en bestaan.