14-04-2013 / Ayman van Bregt

Twitter trending topics beschikbaar op meer dan 160 locatiesTwitter heeft de locaties waarvan trending topics beschikbaar zijn uitgebreid naar meer dan 160 verschillende locaties wereldwijd. Met behulp van Twitter Trending Topics is het makkelijk om te ontdekken waar mensen het op dit moment over hebben op Twitter in de hele wereld, land of stad. Door deze Twitter trends te bekijken is het makkelijk om actueel nieuws en andere actuele onderwerpen te lezen en daardoor bij te blijven. De trending topics (Twitter Trends) zijn nu voor het eerst ook beschikbaar in de volgende landen:

  • België;
  • Griekenland;
  • Kenia;
  • Noorwegen;
  • Polen;
  • Portugal;
  • Oekraïne.

 

Naast de landen waar trending topics beschikbaar zijn, zijn er ook meer dan 130 steden waarvan Twitter Trending Topics opgevraagd kunnen worden. Naast de trending topics per land of stad biedt Twitter ook ‘tailored trends‘ aan die gepersonaliseerd zijn en afgestemd worden op een Twitter-account.

Twitter Trending Topics locaties in de wereld (Twitter Trends)

Op dit moment zijn de trending topics van Twitter beschikbaar voor 42 landen. Daarnaast zijn trending topics ook specifieker beschikbaar, bijvoorbeeld in Nederland voor Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. Tot voor kort was Twitter beschikbaar voor 34 landen en 117 steden.

Twitter Trending Topics locaties in de wereld

Twitter Trending Topics aanpassen

Het bekijken van trending topics op Twitter, zijn eenvoudig aan te passen door de volgende drie stappen uit te voeren.

Stap 1: Bezoek Twitter.com
Ga naar Twitter.com, log in met de Twitter account-gegevens en ga naar de homepagina.

Stap 2: Verander de trends-instellingen van Twitter Trending Topics
Klik in het ‘Twitter Trends kader’ (zie afbeelding bovenaan dit artikel) op ‘change’ om de instellingen van de trends aan te passen.

Stap 3: Kies de gewenste locatie voor de Twitter trends
Kies het gewenste land. Vervolgens geeft Twitter indien mogelijk nog de optie om steden te selecteren. Klik als je een keuze hebt gemaakt op ‘done’ om de locatie aan te passen en definitief te maken.

Bekijk voor meer informatie over Trending Topics op de officiële Twitter-uitleg over Trending Topics-pagina.

 

Meer nieuws over Twitter Trending Topics

De Nederlandse Social Media Academie schrijft wekelijks over de ontwikkelingen op Twitter. Onderstaande artikelen gaan over de ontwikkelingen van de Trending Topics op Twitter.