30-11-2015 / Ayman van Bregt

LinkedIn Slideshare gebruiken om leads te genererenLinkedIn Slideshare is het platform van LinkedIn waar professionals eigen presentaties kunnen publiceren. Aanvullend biedt LinkedIn Slideshare de mogelijkheid om leads te genereren. In dit artikel staan de mogelijkheden hiervoor op een rij.

LinkedIn Slideshare gebruiken om leads te genereren

Met meer danĀ 18 miljoen presentaties op LinkedIn Slideshare, is er veel informatie te vinden voor professionals. Al deze presentaties in slideshow-, document- en infographic-vorm bieden de kans om leads te genereren.
LinkedIn Slideshare biedt sinds deze zomer de mogelijkheid om leads te genereren. Deze leadgeneratie-functie biedt de mogelijkheid om direct tijdens het bekijken van de content een bezoeker van LinkedIn Slideshare om contactgegevens te vragen.

Het genereren van leads op LinkedIn Slideshare kan in vier stappen:

 • Stap 1: Content op LinkedIn Slideshare selecteren
  Het formulier om leads te genereren via LinkedIn Slideshare kan bij alle content van het LinkedIn Slideshare account aangezet worden. Zorg dat de leadgeneratie-functie slim ingezet wordt en past bij de juiste content en de mogelijke fase waar een lead zich qua interesse en behoefte in bevind. De minimale kosten voor gebruik zijn $25.
 • Stap 2: Leadgeneratie-formulier personaliseren
  Het formulier wat bezoekers te zien krijgen kan gepersonaliseerd worden. Geef aan welke informatie bezoekers in moeten vullen en op welke plekken in de content het formulier op LinkedIn Slideshare getoond moet worden.
 • Stap 3: Publiceren van het leadgeneratieformulier
  Het leadgeneratieformulier publiceren is vrij eenvoudig maar om leads aan te trekken is het zinvol om ook te zorgen dat de content op andere plekken zichtbaar wordt. Deel de Slideshare content via social media, in blogposts etc. en zorg dat de content goed geoptimaliseerd is op LinkedIn Slideshare door bijvoorbeeld tags toe te voegen en een goede beschrijving.
 • Stap 4: Leads bekijken
  Via de instellingen van het Slideshare-account zijn de leads te bekijken en te exporteren naar bijvoorbeeld HubSpot, Marketo of Eloqua. Volg de leads op en hopelijk komt er goede business uit.

In de onderstaande LinkedIn Slideshare-video worden de mogelijkheden van het genereren van leads op LinkedIn Slideshare verder uitgelegd: