11-05-2015 / Ayman van Bregt

Linkedin statistieken toegevoegd aan blogfunctieLinkedIn heeft de eigen blogfunctie uitgebreid door gebruikers inzicht te geven in statistieken. Met inzicht in de statistieken krijgen schrijvers van blogposts beter inzicht in de lezers en gebruikers die interactie hebben op een artikel. In dit artikel staan de mogelijkheden van deze LinkedIn statistieken op een rij.

Linkedin statistieken toegevoegd aan blogfunctie

Met de uitgebreide LinkedIn-blogfunctie kunnen gebruikers lange artikelen van eigen hand delen met het LinkedIn netwerk. LinkedIn heeft ondertussen meer dan 360 miljoen gebruikers en zodoende is het interessant om professionele kennis onder de aandacht te brengen van deze groep zakelijke gebruikers. Tot voor kort was het lastig om te weten wat jouw netwerk aansprak in een blogpost, wie het heeft gelezen en wat voor bereik het heeft opgeleverd.

De toegevoegde statistieken geven inzicht en antwoord op de aannames zoals hierover beschreven. LinkedIn statistieken (analytics for publishing) geven inzicht in wie jouw artikelen leest en een bericht leuk vind of reageert.
Met de inzichten van deze LinkedIn statistieken is het mogelijk om dus te bepalen of het juiste publiek bereikt wordt en welke artikelen daadwerkelijk mensen bereiken.

Een weergave van de LinkedIn statistieken is hieronder te zien:

LinkedIn statistieken voorbeeldLinkedIn statistieken demographics
Het is mogelijk om de statistieken van LinkedIn artikelen tot 6 maanden terug te bekijken en per dag inzichten te krijgen in het bereik. Ook zie je de impact van het delen van een artikel in een groep. Overzichtelijk is een samenvatting weergegeven van het aantal views, likes, reacties en gedeelde berichten.

De demografische inzichten tonen specifieke locaties, belangrijkste toeleidende verkeersbronnen, de sectoren en functietitels van lezers van het artikel. Vervolgens zie je ook met een afbeelding van het LinkedIn profiel de mensen die gereageerd hebben zodat je het profiel snel kunt bekijken of ze een bericht kunt sturen.

Niet voor iedereen zijn de statistieken van de LinkedIn blogfunctie te raadplegen. Om te zien of je toegang hebt tot de LinkedIn statistieken kun je deze link gebruiken. Wie nog geen toegang heeft ziet de LinkedIn Pulse-pagina.