06-01-2014 / Ayman van Bregt

LinkedIn Logo OranjeLinkedIn biedt geen ondersteuning meer voor RSS sinds half december.  Hiermee is het alleen nog mogelijk om nieuws en updates op LinkedIn zelf te lezen. In dit artikel een overzicht van de gevolgen van het niet meer ondersteunen van RSS door LinkedIn.

LinkedIn stopt met RSS ondersteuning

Per 19 december heeft LinkedIn de ondersteuning voor RSS stopgezet. Uit een bericht op The Next Web blijkt dat LinkedIn een aantal van haar gebruikers de volgende e-mail heeft gestuurd:

Dear …,

At LinkedIn, we strive to provide a simple and efficient experience for members so we continually evaluate how our current products and features are being used.
This sometimes means we remove a feature so we can focus our resources on building the best products.
We’ll be retiring the LinkedIn Network RSS Feed on Dec. 19th. All of your LinkedIn updates and content can still be viewed on LinkedIn, or through the LinkedIn mobile app.
Please visit the Help Center for more information about the LinkedIn Network RSS Feed retirement.

Thank you,
LinkedIn

Er zijn twee redenen waarom LinkedIn geen RSS meer wil ondersteunen. Enerzijds kan LinkedIn de mensen die zich hier mee bezig hebben gehouden inzetten voor andere relevante activiteiten binnen LinkedIn. De andere reden is dat mensen hiermee meer gestimuleerd worden op specifiek op LinkedIn.com en via de LinkedIn mobiele app op de hoogte te blijven van wat er zich afspeelt op LinkedIn.

De officiële uitleg van LinkedIn is te lezen in het helpcentrum van LinkedIn. Voor de lezers die niet bekend zijn met RSS is in de onderstaande YouTube-video een uitleg te zien over RSS: