14-05-2018 / Ayman van Bregt

LinkedIn is niet alleen een belangrijk platform om professionals te ondersteunen in hun carrière, maar is er ook voor aankomend talent die de eerste stappen zetten op de arbeidsmarkt. LinkedIn biedt diverse instrumenten voor afgestudeerden om het vinden van een baan te vergemakkelijken en zichzelf te presenteren. De LinkedIn tips in dit artikel geven afgestudeerden beter inzicht in de mogelijkheden van het vinden van een baan.

LinkedIn tips voor afgestudeerden om een baan te vinden

LinkedIn deed onderzoek naar afgestudeerden uit het studiejaar 2016 – 2017 om beter inzicht te krijgen in patronen van starters op de arbeidsmarkt.
Uit de inzichten van het onderzoek blijkt dat deze periode zeer goed is om te solliciteren. De meeste afstudeerders werden vorig jaar aangenomen tussen april en juni. Ook blijkt augustus een zeer goed moment te zijn. Hieronder worden de meest gevraagde functies en gevraagde vaardigheden door werkgevers op een rij gezet, gebaseerd op het onderzoek. De inzichten op basis van het onderzoek zijn LinkedIn tips om het eigen profiel aan te scherpen.

Meest gevraagde functies
De afgestudeerden van 2016 – 2017 kwamen met name in de onderstaande functies naar boven op basis van sollicitaties via LinkedIn Jobs.

Belang van zachte vaardigheden en digitale vaardigheden
De afgestudeerden vorig jaar hadden een brede set van vaardigheden op het LinkedIn profiel vermeld. De top 10 van meest belangrijke vaardigheden die leiden tot het vinden van een baan waren achtereenvolgens:

Afgestudeerden en professionals die als aanvulling nieuwe vaardigheden willen ontwikkelen kunnen met LinkedIn Learning deze vaardigheden ontwikkelen. Te allen tijden is het belangrijk om een goed bijgewerkt LinkedIn profiel te hebben. Tevens kan de LinkedIn Assistent uitkomst bieden bij het opstellen van een CV in word.

Meer leren over LinkedIn en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.