23-11-2015 / Ayman van Bregt

LinkedIn verbetert e-mail- en notificatieplatformLinkedIn is al enige tijd bezig met het verbeteren van de communicatie binnen het online sociale netwerk en specifiek de hoeveelheid e-mailberichten die LinkedIn gebruikers ontvangen. Het nieuwe e-mail- en notificatieplatform ATC is hierin een volgende stap. In dit artikel staan de wijzigingen op een rij.

LinkedIn verbetert e-mail- en notificatieplatform

De introductie van het platform LinkedIn Messages was een grote stap voorwaarts voor de integratie van verschillende berichten van LinkedIn. Het resultaat van de wijzigingen heeft geleid tot 50% minder e-mail aan gebruikers en 65% minder ontvangen klachten van gebruikers.
LinkedIn streeft ernaar om gebruikers nog beter te informeren en alleen berichten te sturen die gebruikers daadwerkelijk ook willen ontvangen. Het nieuwe e-mail en notificatieplatform Air Traffic Controller (ATC) moet hier uitkomst in bieden.
Het ATC-platform bundelt alle communicatie waaronder e-mail, mobiel en sms.
Het resultaat van het ATC-platform moet leiden tot een verbetering van de kwantiteit en de kwaliteit van berichten die een LinkedIn gebruiker ontvangt. Het streven is om alleen berichten te tonen die gebaseerd zijn op basis van het LinkedIn gebruik en dus relevant zijn omdat er interesse wordt getoond in deze informatie.
Het ATC-platform moet LinkedIn inzicht bieden op welk moment je graag berichten ontvangt, via welk kanaal (e-mail, mobiel en/of sms) en het aantal berichten.
Een concreet voorbeeld van de verbetering is het bundelen van nieuwe connectie-verzoeken in plaats van deze in iedere mail afzonderlijk te sturen.
LinkedIn focust op de volgende verbeteringen:

  • Hoeveelheid LinkedIn berichten
    Verbeteringen in het terugbrengen van het volume met meer dan de helft van het aantal berichten.
  • Frequentie van LinkedIn berichten
    LinkedIn gaat dagelijkse en maandelijkse limieten instellen op notificaties. Het ATC-platform zorgt er voor dat zeer actieve LinkedIn gebruikers minder notificaties zullen ontvangen via het voorkeurskanaal van een LinkedIn-gebruiker.
  • Kwaliteit van LinkedIn berichten
    LinkedIn krijgt steeds meer intelligentie omtrent voorkeuren van het soort informatie en zal steeds relevantere berichten proberen te sturen op basis van de activiteiten van een LinkedIn gebruiker.

Op dit moment is het onduidelijk wanneer het ATC-platform beschikbaar is voor Nederlandse LinkedIn gebruikers.