22-03-2017 / Ayman van Bregt

Instagram is flink in ontwikkeling en komt in een korte tijd met nieuwe functies onder andere voor Instagram video. Vergelijkbaar met de Facebook Live-functie, is het mogelijk om via Instagram live video uitzendingen te houden. Met de komst van een nieuwe functie wordt het mogelijk om live Instagram video’s lokaal op je mobiele telefoon op te slaan. In dit artikel staat uitgelegd hoe je de live video’s van Instagram kunt opslaan.

Live Instagram video’s opslaan op mobiele telefoons

De introductie van de nieuwe Instagram functie, maakt het mogelijk voor gebruikers om na het uitzenden van een live Instagram video eenvoudig de video later terug te kijken zonder hiervoor online te hoeven gaan. Tevens maakt Instagram het hiermee gebruikers makkelijker om via andere sociale netwerken de video te delen zoals bijvoorbeeld via WhatsApp.

Live Instagram video’s kunnen eenvoudig worden opgeslagen door aan het einde van de ‘uitzending’ rechtsboven op de ‘Save’-knop te klikken. Alleen makers van een Instagram video kunnen de live video’s opslaan. Na het opslaan van de video zal deze op de telefoon terug te vinden zijn bij de reguliere video’s in de ‘camera roll’ en niet meer op Instagram. De interacties die tijdens de live uitzending zijn geuit zoals likes, reacties, aantal kijkers en andere interacties zullen niet langer zichtbaar zijn. De onderstaande afbeelding geeft inzicht in de werking van de nieuwe mogelijkheid van het opslaan van een live Instagram video:

Live Instagram video's opslaan op je telefoon