12-07-2017 / Ayman van Bregt

Het uitzenden van live video op Instagram biedt gebruikers aantrekkelijke mogelijkheden om realtime ervaringen te delen met volgers. Om naast gebruikers die live meekijken ook anderen de mogelijkheid te bieden om de live video terug te kijken, introduceert Instagram herhalingen van live video’s via Instagram Stories. In dit artikel wordt uitgelegd hoe live video uitzendingen als herhaling aangeboden kunnen worden via Instagram Stories.

Live video-uitzendingen herhalen via Instagram Stories

Eerder introduceerde Instagram al de mogelijkheid voor gebruikers om eigen live video’s lokaal op te slaan op de smartphone. Dit was voor de makers van live video handig om de video terug te kunnen zien en te delen via andere kanalen. De nieuwe toevoeging is een uitkomst voor gebruikers die een live-uitzending hebben gemist en deze graag alsnog willen bekijken via Instagram Stories. De Instagram Stories functie is vergelijkbaar met de ‘tijdelijke’ afbeeldingen en video’s die op Snapchat te zien zijn. Instagram Stories zijn na publicatie 24 uur te bekijken. Een live video kan aan de hand van de onderstaande stappen via Instagram Stories worden herhaald:

Live video via Instagram Stories herhalen
Na afloop van een live-uitzending op Instagram kunnen makers van de livestream kiezen voor ‘Share’ onderaan het scherm. Vervolgens kan er worden gekozen om de live video te delen via Instagram Stories. Indien een gebruiker de live video niet wil delen kan er gekozen worden voor ‘Discard’ en zal de live video niet meer zichtbaar zijn.
Na het delen via Instagram Stories kunnen gebruikers de video terugzien waarbij ook de live-interactie zichtbaar zal zijn die ontstond tijdens de live uitzending. Gebruikers kunnen 15 seconden terug- en vooruitspoelen in de video door respectievelijk links of rechts aan de zijkant van de video in Instagram Stories te klikken.

Instagram biedt gebruikers inzichten hoeveel personen de video live en via Instagram Stories hebben bekeken. Instagram wil merken en organisaties nog betere instrumenten aanbieden met de nieuwe functie om een optimale band met (potentiële) klanten op te kunnen bouwen. Meer uitleg over de nieuwe functie is terug te vinden in het Instagram Helpcentrum.