03-11-2014 / Ayman van Bregt

Beter zichtbaar op LinkedIn met skillsLinkedIn biedt al enige tijd haar gebruikers de mogelijkheid om vaardigheden (skills) toe te voegen aan het LinkedIn profiel. Uit onderzoek blijkt dat LinkedIn gebruikers met skills op het profiel tot 13 keer meer bezoekers krijgen dan gebruikers zonder skills op het profiel.

Beter zichtbaar op LinkedIn zijn met skills

LinkedIn geeft in een blogpost aan dat gemiddeld genomen gebruikers met vaardigheden op het profiel 13 keer meer bezoek krijgen op het LinkedIn profiel. Het belang van het gebruik van skills op het LinkedIn profiel wordt hiermee onderstreept.

Het is op dit moment mogelijk om uit 45.000 verschillende vaardigheden te kiezen op LinkedIn die toegevoegd kunnen worden aan het profiel. LinkedIn voegde recent nog duizenden nieuwe vaardigheden toe. In het afgelopen jaar hebben gebruikers die nieuwe vaardigheden toegevoegd hebben in totaal 380 miljoen skills toegevoegd.

Voor wie nieuwe vaardigheden toe wil voegen aan het eigen LinkedIn profiel heeft LinkedIn een overzicht opgesteld van de vaardigheden die een sterke groeitrend laten zien. Uit het overzicht blijkt dat niet-technische vaardigheden sterk stijgend zijn. Daarnaast lijken vaardigheden in de volgende sectoren met name te groeien; zorg, retail, onderwijs, en hospitality. In Nederland zijn vaardigheden op het gebied van administratieve werkzaamheden, communicatie, crisisinterventie, patiëntveiligheid en telefoonvaardigheden met name sterk gestegen. De onderstaande LinkedIn Slideshare infographic geeft meer inzicht in de ‘trending skills’: