09-09-2019 / Ayman van Bregt

Net als op andere sociale netwerken heeft LinkedIn ook te kampen met nepprofielen. Om gebruikers een waardevolle ervaring te blijven bieden zijn er maatregelen genomen tegen nepprofielen op LinkedIn. In dit artikel worden de maatregelen toegelicht.

Maatregelen tegen nepprofielen op LinkedIn

LinkedIn heeft op dit moment meer dan 645 miljoen gebruikers wereldwijd. Om ervoor te zorgen dat LinkedIn gebruikers effectief blijven in het vinden van een nieuwe baan, advies krijgen en discussiëren over relevante onderwerpen heeft LinkedIn proactief nepprofielen opgespoord en maatregelen genomen om de gepubliceerde content en profielen te verwijderen.

Tussen januari en juni 2019 zijn er acties ondernomen voor 21,6 miljoen nepprofielen op LinkedIn. 95% van de nepprofielen werden tijdens de registratie al gesignaleerd. Dat wil zeggen dat 19,5 miljoen nepprofielen zijn geweerd voordat ze geactiveerd konden worden op LinkedIn. De meldingen van nepprofielen zijn onderzocht en op basis van 67.000 meldingen die zijn gedaan door LinkedIn gebruikers zijn 2 miljoen nepprofielen beperkt in het gebruik. 98% van de acties zijn op basis van kunstmatige intelligentie en machine learning technieken waardoor er geen menselijke acties vereist zijn.

LinkedIn gebruikers die een mogelijk nepprofiel willen melden of meer informatie willen over privacy en veiligheid op LinkedIn kunnen informatie vinden in het artikel ‘Meer aandacht voor privacy en veiligheid op LinkedIn‘.

Meer leren over LinkedIn en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.


De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan uiteraard vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.