23-07-2012 / Stefan Mooren

Content delen via LinkedIn is een goede manier om te laten zien wat je bezighoudt en op te vallen bij je netwerk. Je kunt content delen via het onlangs verbeterde LinkedIn Today of simpelweg een link delen als statusupdate. Verder hebben veel websites een LinkedIn plugin geïntegreerd waarmee content direct gedeeld kan worden. Het is ook mogelijk content direct via de toolbar van je internetbrowser te delen (Internet Explorer, Firefox en Google Chrome). Hiervoor heeft LinkedIn de tool ‘Sharing Bookmarklet’ ontwikkeld. Hieronder wordt stapsgewijs uitgelegd hoe het werkt en waar je deze tool kunt vinden:

Stap 1 – Ga naar Tools

Zorg dat je bent ingelogd bij je LinkedIn profiel. Vervolgens ga je naar de Home pagina van LinkedIn. In de footer (onderaan de pagina) kies je voor ‘Tools’. Er opent een pagina waar je verschillende geavanceerde functies kunt vinden voor LinkedIn.

Stap 2 – Kies Sharing Bookmarklet

Kies via het menu van de pagina voor ‘Sharing Bookmarklet’. Je komt terecht op de speciale pagina van deze functie.

Stap 3 – Sleep de Sharing Bookmarklet naar je browser

Om de Sharing Bookmarklet toe te voegen aan je browser, klik en sleep je het icoon waar ‘Share on LinkedIn’ in staat naar de gewenste plek in de toolbar van je internetbrowser.

Stap 4 – Deel content

Vanaf nu kun je online content direct delen via je internetbrowser. Klik op ‘Share on LinkedIn’ in de toolbar van je browser zodra je iets hebt gevonden dat je graag wilt delen met je LinkedIn connecties. Er opent een venster waarmee je een link naar de content direct kunt delen. Eventueel kun je nog extra tekst toevoegen via het invoerveld. Om de content te delen, klik je op de knop ‘Share’.

Video: Share on LinkedIn

In de officiële video van LinkedIn die hieronder is weergegeven, wordt uitgelegd op welke manieren je content kunt delen via LinkedIn. De Sharing Bookmarklet komt in deze video ook aan bod: