03-02-2014 / Ayman van Bregt

Effectief en makkelijk netwerken op LinkedInLinkedIn heeft de mogelijkheid om te netwerken verbeterd waardoor gebruikers sneller inzicht hebben in hoe mensen uit je netwerk personen kennen met wie je in contact zou willen komen. In dit artikel een uitleg van de aanpassing aan de netwerkfunctie op LinkedIn.

Makkelijker en effectiever netwerken op LinkedIn

LinkedIn is wereldwijd het grootste zakelijke online sociale netwerk wat in Nederland wordt gebruikt door meer dan 4,5 miljoen Nederlanders. Door te netwerken met andere mensen op LinkedIn ondersteunt LinkedIn zakelijke gebruikers bij het zakendoen. Om het netwerken op LinkedIn te vergemakkelijken geeft LinkedIn nog meer informatie middels de tool ‘How you’re connected’. Door te netwerken op LinkedIn via ‘How you’re connected’ krijg je inzicht in hoe iemand uit jouw netwerk de persoon kent met wie je wilt netwerken. Dankzij dit inzicht kun je bepalen via welke persoon uit je netwerk je het beste kunt ‘verbinden’ met de persoon die je wilt bereiken doordat je inzicht hebt in de gemeenschappelijkheden van je netwerk. Bij het netwerken op LinkedIn krijg je het volgende inzicht via ‘How you’re connected’:

Makkelijk en effectief netwerken op LinkedInDe nieuwe functionaliteit is in eerste instantie alleen beschikbaar voor Engelstalige LinkedIn-gebruikers. Vervolgens zal de dienst beschikbaar worden voor anderstalige gebruikers op LinkedIn, waaronder Nederlandstalige gebruikers.